STRAVA KOD VRBOVCA

Muškarac se ušetao u postaju i šokirao policajce: ‘Ubio sam majku, zatukao sam je cjepanicom‘

Iz kuće u kojoj se dogodio zločin, kriminalisti su tijekom policijskog očevida iznijeli desetak velikih vreća s izuzetim dokazima

Policija (ilustracija)

 Dusko Marusic/Cropix

"Ubio sam mamu", rekao je vidno shrvan djelatnicima policije jučer 47-godišnji T. Z. nakon što se pojavio u prostorijama jedne od policijskih postaja PU zagrebačke. Policajci su se odmah uputili na područje Vrbovca, točnije u Vrbovečki Pavlovec gdje ih je u kući, u dnevnom boravku kraj stola u lokvi krvi dočekalo izmrcvareno tijelo nesretne žene.

Kako doznajemo, riječ je o 63-godišnjoj P. Z. čiji je život, prema utvrđenim sumnjama, naprasno ugasio njezin sin između 28. veljače i 2. ožujka. Smrt je nastupila nakon udarca cjepanicom u predjelu glave. Stravičan zločin koji je zaprepastio cijelo mjesto uslijedio je, prema tvrdnjama pokojničina sina policiji, nakon samo jedne u nizu svađa koje su imali iz dana u dan.

Tijelo ubijene žene odvezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati kako bi se obdukcijom utvrdile točne okolnosti nastanka ozljeda koje je 63-godišnjakinja zadobila. Mještani su u šoku.

- Ostali smo zatečeni kad su policijski auti pristigli u njihovo dvorište. Mislio sam da si je on naudio i da je mama zvala policiju radi njega jer se žalio da mu je s njom sve teže živjeti otkad mu je prije tri godine umro otac. Oni žive u dva odvojena objekta unutar istog dvorišta, ali njihove svađe često smo čuli nažalost. Znala sam joj govoriti da sa sinom mora naći zajednički jezik jer to nikuda ne vodi. A ta kobna svađa navodno je prvo krenula iz dvorišta - kaže za Jutarnji jedna susjeda.

Drugi susjed dodaje da je sina ubijene zadnji puta vidio u utorak dok je zamišljeno stajao na vratima kuće u kojoj živi mama.

- Možda je ona već tada bila mrtva a on skupljao hrabrost prijavit se policiji. Što se zapravo događalo u njihova četiri zida, možemo samo nagađati. Ona je kukala da joj je s njim teško i da ne brine o svojoj djeci, te da ne shvaća njezino zdravstveno stanje i probleme s kičmom, a on se jadao kako mu je majka postala agresivna, da provocira i izaziva sukobe. Oboje su bili radišni. Ona je mirovinu stekla radeći u PIK Vrbovec, a on je odlazio na posao vlakom za Zagreb - zaključio je susjed.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 47-godišnji T. Z. danas će biti predan pritvorskom nadzorniku i potom odveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. S obzirom da ga se tereti za kazneno djelo iz članka 110. Kaznenog zakona, za njega će biti zatražen istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:15