PROBLEMATIČAN LIK

Muškarac koji je zalio SDP-ovce crnom tekućinom uhićen zbog izazivanja požara

Nakon što ga je zadarski sud pustio na slobodu, isti je dan kasnije zapalio kontejnere u Ugljanskoj ulici
 Luka Gerlanc/Cropix

Zadarska policija uhitila je 29-godišnjeg muškarca koji je u srijedu ujutro namjerno izazvao požar u Ugljanskoj ulici, a mediji navode da je riječ o istoj osobi koja je prošli tjedan crnom tekućinom zalila SDP-ovce.

Policija sumnja da je požar izazvao 29-godišnjak, koji je isti dan i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje nakon kojeg je predan pritvorskom nadzorniku.

Mediji navode da je riječ o Zadraninu koji je prošli petak crnom tekućinom zalio predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radetu uoči SDP-ovog skupa "Borba za dostojanstvo" zbog čega ga je policija prekršajno prijavila za naročito drsko i nepristojno ponašanje na javnom mjestu.

Prema pisanju medija, nakon što ga je zadarski sud pustio na slobodu, isti je dan kasnije zapalio kontejnere u Ugljanskoj ulici u Zadru.

Zadarski policajci očevidom su utvrdili da je požar izbio u ranojutarnjim satima 21. veljače uslijed djelovanja otvorenog plamena ili dijelova gorive tvari" na kontejnerima za otpad u Ugljanskoj ulici koji su u potpunosti izgorjeli.

Požarom je zahvaćena drvarnica te dijelovi fasade zgrade, vanjska jedinica klima uređaja, telefonski kabel i prozori na zgradi u Molatskoj ulici.

U požaru je na štetu pravnih osoba te stanara zgrade nastala zasad neutvrđena materijalna šteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:57