MUČAN SLUČAJ

Muškarac iz Podravine godinama silovao vlastitu ženu i prijetio joj smrću: I dalje živi u obiteljskoj kući

Tereti ga se za ‘počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode‘ i prijeti mu višegodišnja kazna zatvora

Ilustracija

 Marko Mrkonjic/Cropix

Podignuta je optužnica protiv muškarca (57) iz Podravine kojeg se tereti da je godinama silovao vlastitu suprugu ozbiljno joj prijeteći, piše Danica.hr.

Tereti ga se za “počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode koje, kako to iz činjeničnog opisa proizlazi, počinio na štetu svoje supruge”. Prijeti mu višegodišnja kazna zatvora.

Muž je izašao iz pritvora te će se braniti sa slobode, ali mu ostaje zabrana približavanja žrtvi na udaljenost manju od 50 metara te zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom. Osim toga, zabranjeno mu je i udaljenje iz doma u kojem živi s obitelji.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje ga se tereti, a isto proizlazi prvenstveno iz iskaza žrtve, ali i iskaza dvije svjedokinje kojima se žrtva povjerila, a koje ukazuju na poremećene odnose unutar obitelji žrtve”, navodi sud.

Sud zaključuje kako je opravdana opasnost od ponavljanja kaznenih djela, što se “ogleda u okolnostima kriminalne količine koja se okrivljeniku stavlja na teret, a ta je prije svega dugogodišnje vremensko razdoblje kroz koje je okrivljenik, kako se sumnja, postupao na štetu žrtve”.

“Navedeno daje opravdanim za zaključiti da bi isti mogao ponoviti kazneno djelo za koje je osnovano sumnjiv”, tumači sud odluku da mu se produži mjera opreza te zabrani približvanje supruzi.

Inače, suprug i dalje s djecom i ženom živi u obiteljskoj kući u Podravini. Supruga tvrdi kako ju je više puta silovao uz prijetnje premlaćivanjem i smrću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:18