UZBUNA U ČAKOVCU

Muškarac (30) širio lažne vijesti o ubojstvu djevojke u parku pa zaradio optužni prijedlog

Policija se vrlo brzo digla na noge i utvrdila da stanoviti mladić širi lažne i izmišljene informacije kojima uznemiruje javnost

Ilustrativna fotografija

 Ronald Gorsic/CROPIX

"Na čakovečkom Perivoju Zrinskih ubijena je mlada žena. Njezino mrtvo tijelo pronađeno je u parku, a događaj nije u medijima objavljen jer policija trenutno provodi istragu....", ovako zvuči dio uznemirujućeg videosadržaja koji je 30-godišnjak s područja Varaždina krajem prošloga tjedna objavio na društvenoj mreži.

Policija se vrlo brzo digla na noge nakon te objavljene informacije te su vrlo brzo utvrdili da stanoviti mladić širi lažne i izmišljene informacije kojima uznemiruje javnost pa je u konačnici zaradio, zbog kršenja članka 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

- U posljednjih tjedana dana, osim prethodno opisane objave, na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko objava u kojim se navodi da na području Čakovca nepoznati muškarac napada žene ili otima djecu. Sve takve objave pomno su provjerene i pritom nisu potvrđeni navodi iz tih objava te ističemo kako nema mjesta zabrinutosti, pošto stanje sigurnosti nije narušeno. Upućujemo apel građanima da budu pažljivi u svojim objavama, odnosno davanjem netočnih, djelomično točnih i neprovjerenih informacija mogu nepotrebno uznemiriti javnost - kažu iz PU međimurske.

Ujedno napominju i da će uvijek poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi pružili sigurnost građanima.

- Ukoliko se dogodi bilo kakav konkretan, sigurnosno značajan događaj, o tome treba odmah izvijestiti policiju na broj 192 ili osobno doći u najbližu policijsku postaju, a ne širiti neprovjerene objave putem društvenih mreža - zaključuju iz međimurske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:37