DOZLOGRDIO SVIMA

Muškarac (26) iz Bjelovara mora u zatvor zbog glasnog slušanja ‘cajki‘: ‘Žao mi je te djece...‘

Iz PU bjelovarsko-bilogorske izvijestili su kako su njihovi službenici postupali u događaju u kojem su ostvarena obilježja narušavanju javnog reda i mira

Privođenje/Ilustracija

 Tomislav Kristo/cropix/Cropix

26-godišnji muškarac iz Bjelovara provest će pet dana iza rešetaka. Razlog – učestalo puštanje glasne glazbe koje smeta susjedima koji su ga i prijavili policiji, piše Mojportal.hr.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske izvijestili su kako su njihovi službenici postupali u događaju u kojem su ostvarena obilježja narušavanju javnog reda i mira.

Nema mira

- Tijekom pretprošle noći, s 26. na 27. ožujka, od 23 do 5.20 sati, u Bjelovaru, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, 26-godišnjak je iz kuće preko zvučnika reproducirao glasnu glazbu čime je ometao noćni mir građana i susjeda. Po dolasku policije on nije prestajao s narušavanjem javnog reda i mira sve do ranih jutarnjih sati.

U srijedu, 27. ožujka, prijepodne, temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga kuće koju koristi 26-godišnji muškarac i pritom su od njega oduzeti predmeti prekršaja. On je uhićen i priveden u službene prostorije policije gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,42 g/kg. Potom je u žurnom prekršajnom postupku doveden na saslušanje na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje je učestalom počinitelju određeno zadržavanje u trajanju od pet dana nakon čega je predan u Zatvor u Bjelovaru, stoji u policijskom priopćenju.

Tučnjava nasred ulice

Budući da je ovakav događaj vrlo rijedak, da ne kažemo – pravi izuzetak, pokušali smo od susjeda doznati što se to točno događalo prije dvije noći u njihovoj ulici.

- Ako govorimo o muškarcu koji živi u ovoj kući malo poviše moje, onda su vam tu često policajci. Nerijetko se tamo okupi društvo od 20-ak njih i onda vam po cijele noći puštaju glasno glazbu. Jednom su se i potukli nasred ulice, kazao nam je jedan od susjeda s kojim smo porazgovarali.

Drugi nam je rekao da njemu osobno buka ne smeta jer ima dobru izolaciju na kući, no kaže da mu je mlađi muškarac znao biti smiješan kada bi ga pripitog u ranim jutarnjima satima sreo ispred dvorišta.

- Ja bih išao na posao, a on bi onako mamuran slušao narodnu glazbu i izgledao kao da su mu sve lađe potonule. Znao sam se našaliti s njim i reći mu: „Daj Bože da su ti to najveće problemi u životu“. No, nikada mu nisam zbog toga zvao policiju. Jednostavno, ne ometa me buka odviše, kazao nam je.

S njim se složila i jedna od susjeda koja kaže kako ih ne čuje jer ima dobru stolariju na prozorima.

Sedmero male djece

- Više mi je žao te djece. Taj muškarac i njegova žena ili djevojka imaju, čini mi se, sedmero male dječice. Mislim da je ona sada otišla negdje s tom djecom. Često vam tu budu pravi tulumi koji traju po cijele noći. A svako toliko policija im kuca na vrata, kaže nam gospođa.

Još jedna susjeda potvrdila nam je kako ju muškarac koji je sada završio u zatvoru pristojno pozdravlja.

- Ja u svojoj kući ne čujem buku, no vidim policiju često kod njih. I jučer su bili. Žena mu je baš nedavno rodila najmlađe dijete, kaže susjeda od muškarca koji je očito pravi susjed iz pakla.

Naime, osim što nam je potvrđeno da je slušao narodnu glazbu, nismo uspjeli doznati je li 26-godišnjak nešto slavio ili je tugovao. Jedno je sigurno, Uskrs će provesti iza rešetaka, a kada se vrati u svoj podstanarski stan gdje boravi zadnjih oko dvije godine, zvučnici ga neće dočekati.

Hoće li odmah u nabavku novih ili će se nakon hlađenja iza rešetaka opametiti, ostaje nam za vidjeti, zaključuje Mojportal.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 21:01