UHVATILA GA POLICIJA

Mrtav pijan i bez vozačke dozvole vozio u Belom Manastiru: U krvi je imao 3,48 promila!

Uhićen je, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je o rezultatima nadzora vozača u prometu, pri čemu se u negativnom svjetlu posebno istaknuo vozač osobnog vozila kojemu je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od čak 3,48 promila.

Vozač u dobi od 44 godine iz Šumarine (naselje u Gradu Belom Manastiru) zaustavljen je tijekom kontrole u 14 sati u Belom Manastiru.

Osim što je bio posve pijan, ustanovljeno je i da je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za produljenje vozačke dozvole na rok od dvije godine i to iz više razloga. A to je zbog toga što je prikupio 9 negativnih bodova te je unazad tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Stoga je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju.

"Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova", navodi policija.

Zanimljivo je da je policija nešto ranije istoga dana, oko 12,35 sati, u Belom Manastiru zaustavila 51-godišnjeg vozača bicikla koji je imao 2,23 promila alkohola u krvi. On je odveden u policiju na triježnjenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:04