‘VESELJAK‘ IZ ČAKOVCA

Mortus pijan u dvorištu raspalio glazbu, susjedi izgubili živce, pozvali policiju, uslijedio je potpuni show...

Kad su policajci oko jedan sat iza ponoći došli u dvorište 36-godišnjeg ‘veseljaka‘ isti ih nije najbolje dočekao

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix

Popio je i u vlastitom dvorištu obiteljske kuće u petak navečer odlučio "zabaviti" susjede puštajući glasnu glazbu i tako ispratiti ‘bablje ljeto‘. No žitelji Zavrtne ulice u Domašincu nadomak Čakovca glazbenu buku su pristojno trpjeli sve do iza ponoći u subotu, kada su se odlučili obratiti za pomoć policiji.

No, kad su policajci oko jedan sat iza ponoći došli u dvorište 36-godišnjeg ‘veseljaka‘ isti ih nije najbolje dočekao. Posjet ljudi u plavom mu se, naime, nikako nije svidio pa je, dok su policajci provodili kriminalističko istraživanje zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odlučio im se suprotstaviti. Bio je pod utjecajem alkohola te se oglušivao na izdana policijska upozorenja da ugasi muziku koja je treštala iz zvučnika u dvorištu pa je prilikom uhićenja nasrnuo na policajca i lakše ga ozlijedio.

Na kraju je prvo zaradio kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu, dok će ona prekršajna zbog narušavanja javnog reda i mira tek uslijediti jer je predan pritvorskom nadzorniku. Dežurna sutkinja varaždinskog Županijskog suda mu je na prijedlog tužiteljstva odredila jednomjesečni istražni zatvor pa će idućih 30 dana u varaždinskoj ćeliji moći razmišljati o svojim noćnim ispadima u dvorištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:44