DRUGA STRANA PRIČE

'MOJ BIVŠI MUŽ IVAN JE MANIPULATOR I NASILNIK, GODINU DANA MI NE DA VIDJETI DJECU' Supruga koja je ovrhom pokušala doći do djece

"Moj je bivši muž oteo moju malu djevojčicu iz kuće mojih roditelja i od tada je mogu vidjeti samo kada ukradem koji susret", ispričala je Mirjana Kukuljača čiji je bivši suprug spriječio sudskog izvršitelja da joj vrati djecu
Sisak, 190713.Ovrha koja je trebala biti obavljena nad djecom koja su odbila otici od oca Ivice Kukuljace, nakon sto je sud donio privremenu mjeru da se djeca dodijele majci, inzistiranjem djece da zele ostati s ocem, odgodjena je do okoncanja sudskog postupka.Na fotografiji: Ivica Kukuljaca, te njegova osmogodisnja i 15-godisnja kci na ulazu u dvoriste njihove obiteljske kuce.Foto: Mate Piskor / CROPIX *** Local Caption ***
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - “Bila sa sa sudskim izvršiteljima i policijom u petak 19. srpnja na adresi u Četvrtkovcu kod Sunje, gdje žive moje dvije kćeri s mojim bivšim mužem i njihovim ocem Ivanom Kukuljača, kada je trebala biti provedena sudska odluka o njihovu vraćanju majci.

Trebali ste vidjeti kako je vrijeđao mene i moju odvjetnicu, a policija je sve šutke promatrala i mene upozoravala da se ne približavam previše kući i rubu ceste da ne bih izazivala svojeg bivšeg muža. To me ne čudi, oni su prijatelji i poznanici mojeg muža, oni vjeruju njegovoj priči, a ja sam za njih okrutna majka koja je pobjegla od kćeri i sada ih sudskim putem želi oteti ocu. Strašno, koliko laži i neistina iznosi tj čovjek, moj bivši muž, od čega najviše štete imaju moje dvije lijepe kćeri, koje rastu bez majke, jer njihov otac neda da ih viđam, odbija provesti pravomoćnu presudu suda koji je djecu dodijelio meni do završetka sudskog postupka”. Tim nam se riječima obratila Mirjana Kukuljača, bivša supruga Ivana Kukuljače, nakon izvješća objavljenog u novinama o sretnom završetku drame u Sunji, jer je sudski ovršitelj na preporuku Centra za socijalnu skrb, odustao od nasilnog oduzimanja djece od oca Ivana i njihovu predaju majci Mirjani, kod koje, prema odluci suda djeca trebaju živjeti.

- Ja sam se, želeći izbjeći nastavak mučne scene, suglasila da se za sada odustane od ovrhe. Željela sam sačuvati moju djecu od novih ružnih scena, ali neću odustati od njih, ja sam im majka, ja sam ih rodila, ja sam se jedina brinula o njima dok nisam otišla zbog dugogodišnjeg nasilja kojem sam bila izvrgnuta od strane svojeg bivšeg muža. Povela sam sa sobom mlađu kćer, starija je ostala s ocem, a moj je bivši muž oteo moju malu djevojčicu iz kuće mojih roditelja i od tada je mogu vidjeti samo kada ukradem koji susret, poput posjeta u školi. Ne možemo se čak ni telefonski čuti jer im to otac brani i samo mogu slutiti što im priča protiv mene, kako manipulira našom djecom da one pišu pisma protiv mene, da potpisuju izjave da ne žele k meni, kaže očajna Mirjana.

Ona i njezina odvjetnica Snježana Drvodelić iz Petrinje, koja je također bila na pokušaju ovrhe u petak 19. srpnja, kažu kako neće odustati od provođenja sudske odluke, prema kojoj djeca završetak sudskog procesa trebaju dočekati s majkom. - Doživjela sam svašta, ali ovakvo nešto što se događa u ovom slučaju, teško je usporediti s bilo čim. Samo je još trebalo da izvadi oružje, kojeg sigurno ima, pa da drama bude konačna, rekla nam je odvjetnica Drvodelić.

Odvjetnica iz Petrinje pokazala nam je i obavijest koju je Mirjana Kukuljača dobila od Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, da je to Odvjetništvo podnijelo Općinskom sudu u Sisku 21. lipnja ove godine, kaznenu prijavu protiv Ivana Kukuljača, “zbog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta iz članka 173. stavka 1. Kaznenog zakona počinenog na na Vašu štetu I štetu Vaše djece”.

Majka osmodišnje i 15-godišnje djevojčice, Mirjana Kukuljača zaključuje kako će njezine dvije kćeri imati majku i oca samo ako će živjeti kod nje. - Ivan je njihov otac, i to će uvijek ostati. Neću nikada priječiti susret kćeri s ocem, kao što on sada čini meni. Strah me da on ne čini ovo samo iz sebične ljubavi prema djeci, nego prije svega da meni napakosti, da se meni osveti, da me kazni, jer sam se usudila otići od njega, ostaviti ga i reći dosta njegovu nasilju i maltretiranju, kaže Mirjana Kukuljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:17