NASILJE U BELIŠĆU

Mladića (16) pretukao višestruki prijestupnik: ‘Nisam mu dao loptu jer sam morao ići kući. Evo što mi je napravio’

Otvoreni i unutarnji prijelom nosne kosti, potres mozga, ozljede jagodične kosti, oka i oštećenje sinusa rezultat su huliganskog napada na Stjepana Drakslera (16) iz Valpova kojega je na bazenu u Belišću pretukao Mario G. (20) iz Belišća.

Pretukli mu i sestru

- Ruke su mu bile pune krvi kad je došao do mene - ispričala je Stjepanova sestra Marija (19), kojoj su kroz glavu prošle slike s istog mjesta od prije tri godine kada ju je na pretukla djevojka, koja prema Marijinim riječima pripada istoj skupini kao i Mario G. Marija je tada zadobila potres mozga.

- To je ista ekipa koja godinama maltretira svoje vršnjake, a sustav ništa ne čini da zaštiti našu djecu od tih huligana. Na ovom je primjeru očito da ne postoji sustav odgovornosti. To što se dogodilo našem sinu djelo je pravosudnih i drugih institucija koje ne rade svoj posao - ogorčena je majka Nada.

Huliganskom napadu na Stjepana prethodila je verbalna prepirka, nakon što je Mario G. od Stjepana tražio loptu s kojom se igrao sa svojim društvom. No kako se spremao krenuti kući, Stjepan je odbio dati loptu Mariju, nakon čega ga je on ošamario. Stjepan mu je odgovorio: “Možeš tući slabije od sebe”, a prije nego što se sagnuo da uzme loptu, dobio je udarac šakom u glavu, nakon čega je uslijedio napad u kojem je pretrpio višestruke teške ozljede.

- Moj sin je dobio teške batine zato što tom huliganu nije htio dati loptu. Ako ga je tako pretukao zbog lopte, što bi mu tek napravio zbog 100 kuna. No iza svega ipak stoji sustav. Djevojka koja je pretukla moju kćer osuđena je na 30 sati humanitarnog rada. Nikada neću zaboraviti trenutak kad me je sutkinja pitala: ‘Što biste vi htjeli? Dijete vam ima lakše tjelesne ozljede.’ Odgovorila sam protupitanjem: ‘Zar vi imate normative za ozljede?’.

Obliven krvlju

Krajnje je vrijeme da se nešto učini, da se kod nekoga probudi svijest i da ljudi koji su prisegnuli štititi prava drugih to i počnu činiti. Zar nam Luka Ritz svima nije bio opomena? Ja ne želim da se to nekome opet dogodi. Kada bi sudovi ovakve slučajeve u startu sankcionirali odgovarajućim kaznama, uvjerena sam da bi ovakvih scena bilo manje - kaže Nada Draksler. Ona svakodnevno s obitelji posjećuje sina u osječkoj bolnici, gdje se liječi već 10 dana.

- Bila je to grozna slika. Dečko je bio sav obliven krvlju i mogli smo samo pretpostaviti o kakvim je ozljedama riječ jer se od krvi ništa nije vidjelo. Spasioci su ga unijeli u prostoriju u sklopu bazena i odmah pozvali Hitnu, a onaj koji ga je pretukao pobjegao je istog trena - rekao je jedan očevidac prošlotjednog događaja.

Policija je protiv Marija G. podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Stjepanu Draksleru.

Kako neslužbeno doznajemo, 20-godišnji Belišćanin Mario G. policiji je otprije poznat po nizu prijestupa, pa je tako protiv njega podignuto nekoliko desetaka kaznenih prijava za djela počinjena uglavnom protiv imovine. Tu je i niz prekršajnih prijava za remećenje javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:08