PREBAČEN U BOLNICU U VINKOVCE

MLADIĆ KOJEG SU BRUTALNO PRETUKLI I DALJE U KOMI 'Doktori su učinili sve što su mogli, sada se molimo da naš Ivan smogne snage da se sam probudi...'

 Facebook, Hanza Media

Ivan Mikuljan (21), mladić iz Andrijaševaca koji je teško ozlijeđen u fizičkom obračunu dviju sukobljenih grupa u Vinkovcima 22. kolovoza, prebačen je u ponedjeljak iz KBC-a Osijek i Opću županijsku bolnicu Vinkovci.

- Liječnici u Osijeku su učinili sve što je u njihovoj moći. Nakon što su ga 26. kolovoza dva puta operirali u predjelu mozga, Ivan je u induciranoj komi i kazali su mi da oni tu više ne mogu ništa učiniti i da je sada sve na njemu i njegovom organizmu. U Osijeku su ga jednom i pokušali probuditi iz kome, ali to je bilo bezuspješno. S obzirom na to da oni više ništa ne mogu učiniti bilo je logično da ga prebace u Vinkovce - kazao nam je Ivanov otac Ivan stariji, koji sada sve svoje molitve usmjerava prema tome da mu sin smogne snage probuditi se iz kome.

Ivan je sada smješten na Jedinicu intenzivnog liječenja u Vinkovcima. Za to vrijeme Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru i dalje provodi istragu kojom su obuhvaćena osmorica mladića u dobi od 18 do 23 godine s područja Vinkovaca zbog sudjelovanja u tučnjavi koja je rezultirala teškim ozljeđivanjem Mikuljana.

Protiv petorice maloljetnika, pak, vodi se poseban predmet sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež. Za nanošenje ozljeda Mikuljanu osumnjičen je 19-godišnjak iz Mirkovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:09