ULOŽENA ŽALBA

Mladić (26) iz Karlovca osumnjičen za silovanje, sudac istrage odbio mu odrediti istražni zatvor

Odredio mu je samo mjere opreza - zabranu približavanja, uspostavljanja i održavanja veze te kontakata sa svjedocima
 Ilustracija/Rafael Ben-ari/Alamy/Alamy/Profimedia

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu sumnjiči 26-godišnjaka za kazneno djelo silovanja, koje je navodno počinio 26. studenoga. Nakon prijave žrtve on je uhićen te ispitan 28. studenoga, a trenutno se nalazi na slobodi.

- Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 28. studenoga 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenoga djela silovanja - navode u priopćenju, dodajući kako postoji osnovana sumnja da je to djelo počinio 26. studenoga na području Karlovca.

Županijsko državno odvjetništvo, kažu, predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv 26-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no on je odbio prijedlog i osumnjičenom 26-godišnjaku odredio mjere opreza - zabrane približavanja, zabrane uspostavljanja i održavanja veze i kontakata sa svjedocima te redovito javljanje određenoj osobi.

- Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu na odluku suca istrage - naveli su u svojem priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:33