DRAMA U SISKU

Mladić (23) vršnjaka mjesecima iznuđivao, a zatim nagovorio drugog muškarca da se u njega zabije autom!

Iznuđivanje je trajalo od ožujka do rujna 2022. godine, a napad vozilom trebao je poslužiti kao taktika zastrašivanja

Ilustrativna fotografija

 Ronald Gorsic/Cropix

Prava drama događala se jučer na sisačkim cestama.

Filmskom jurnjavom i zabijanjem svojim vozilom, 33-godišnji muškarac pokušao je izgurati u nekoliko navrata vozilo 23-godišnjaka s ceste.

Motiv filmskog obračuna, odnosno podmuklog napada koji će policija okarakterizirati općeopasnom radnjom ili sredstvom je iznuda.

Čak šest mjeseci je 23-godišnjaka iznuđivao godinu dana mlađi muškarac, a onda je nagovorio 33-godišnjaka da su uključi i pritisne žrtvu na ovako podmukao način.

- Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 22 i 33 godine. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u razdoblju od ožujka do rujna ove godine, na sisačkom području, osumnjičeni 22-godišnjak počinio kazneno djelo iznuda na štetu 23-godišnjaka, tako što ga je zbog nepostojećih dugova ozbiljnom prijetnjom prisilio da mu isplati određeni novčani iznos - kažu u sisačkoj policiji.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, kažu, da je osumnjičeni 22-godišnjak dogovorio i poticao osumnjičenog 33-godišnjaka, da se jučer, 6. studenog, oko 3:00 sati, na području Grada Siska u više navrata automobilom namjerno zabije u automobil kojim je upravljao oštećeni 23-godišnjak, s namjerom da ga izgura s kolnika - navodi se u policijskom priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak je zbog kaznenih djela iznuda i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok je osumnjičeni 33-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku zbog kaznenog djela dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:12