ODBIO TEST NA DROGE

Mladić (23) trajno ostao bez BMW-a i kažnjen sa 41.000 kuna: Prometni recidivist prekršio niz propisa...

Kada je u subotu opetovano zatečen u prometu u kršenju propisa, oduzet mu trajno automobil

Ilustracija

 Josko Supic/Cropix/Cropix

Dosadašnja policijska postupanja nad 23-godišnjim mladićem, kao i prijašnje sudske odluke nisu polučile nikakvim rezultatom, pa je u subotu, kad je opetovano zatečen u prometu u kršenju propisa, oduzet mu trajno BMW!

Naime, oko 11.25 sati u subotu na Čulinečkoj cesti policija je zaustavila BMW varaždinskih oznaka za čijim je upravljačem bio 23-godišnji znanac policije. Kontrolom je utvrđeno da upravlja autom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije. Također je utvrđeno i kako mu je, zbog nakupljenih negativnih bodova, rješenjem nadležnog tijela određeno da sve do lipnja 2024. ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine.

Osim toga, policajci su uvidjeli da prometni recidivist nije bio vezan sigurnosnim pojasom te se odbio testirati na prisutnost doga u organizmu.

- Zbog svega navedenog policijski službenici su osumnjičenome privremeno oduzeli osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka te ga smjestili na štićeni prostor do donošenja odluke o prekršaju. Potom su 23-godišnjaka odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 41.000 dok mu je osobni automobil marke BMW varaždinskih registarskih oznaka, trajno i bez naknade oduzet - otkrivaju iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:03