INCIDENT U VINKOVCIMA

Mladić (19) premlatio 16-godišnjaka, ukrao mu mobitel i novac pa mu zaprijetio da nikome ne smije prijaviti

Napadnuti je mladić nasilnika nakon incidenta prijavio policiji, koja ga je sljedećeg dana pronašla i uhitila

policija ilustracija

Zbog razbojništva te fizičkog napada na 16-godišnjaka, otvorena je istraga protiv tinejdžera (19) iz Tovarnika, a sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru mu je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva (ODO) u Vukovaru odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Napadač je 7. listopada između 23,30 i 23,59 sati na gradskoj tržnici u Vinkovcima napao tri godine mlađeg tinejdžera te "u cilju da se materijalno okoristi i da teško tjelesno ozlijedi dijete (2006.), uporabom tjelesne snage ga srušio na tlo i zadao mu više udaraca laktom u predjelu glave".

Nakon što je 16-godišnjak ustao, okrivljenik je od njega zatražio da mu preda svoj mobitel i sav novac koji ima kod sebe, što je ovaj i učinio, a onda mu je 19-godišnjak dodatno zaprijetio da nikome ništa ne govori i da ništa ne prijavljuje policiji te ga još nekoliko puta udario zatvorenom šakom u predjelu glave.

No, 16-godišnjak je nakon toga zbog ozljeda potražio pomoć u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, nakon čega je slučaj prijavljen policiji, koja je sljedećeg dana pronašla 19-godišnjaka i uhitila ga.

Utvrđeno je da su 16-godišnjaku nanesene lakše tjelesne ozljede.

Kod njega su pronašli i mobitel i novac (ukupna vrijednost 850 kuna), koji će biti vraćeni 16-godišnjaku.

ODO u Vinkovcima tražilo je istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali je sudac istrage odbio taj prijedlog, na što je tužiteljstvo uložilo žalbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:27