KAOS NA A1

Mladi vozač skrivio sudar pa izašao iz auta. Pokosila ga Škoda, a onda je naletio i kamion

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 21-godišnjak, a lakše je ranjena 33-godišnjakinja

Ilustracija

 Nera Simic/Cropix

PU zagrebačka izvijestila je o detaljima nesreće koja se dogodila na autocesti A1 u ranim jutarnjim satima.

Oko 5.45 sati 21-godišnjak je u Zagrebu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka marke Audi kolnikom autoceste A3.

Dolaskom do 30. kilometra od prometnog čvora Jakuševec zbog nepridržavanja potrebnog razmaka, naletio je na osobni automobil marke „Opel“ zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 33-godišnjakinja, a koja se kretala istim kolnikom, u istom smjeru.

Uslijed naleta je došlo do nekontroliranog kretanja osobnog automobila kojim je upravljala 33-godišnjakinja, te u konačnici i naleta vozila marke „Opel“ na zaštitnu ogradu i rubni kamen. Audi se nakon rotacije i nekontroliranog kretanja zaustavio u lijevoj prometnoj traci, nakon čega je vozač izašao iz vozila te se uputio pješice prema lijevoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A3.

U tom trenutku je automobil marke „Škoda“ slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak, naletio na 21-godišnjaka.

Pješak je odbačen dijelom na meki teren, a dijelom na lijevu prometnu traku.

Nakon toga se dogodio još jedan prometni incident. Na Audi mladog vozača naletio je 46-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka bez vozačke dozvole. Policija izvještava da nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciju u prometu.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 21-godišnjak te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, dok je 33-godišnjoj vozačici liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:22