SCENE STRAVE

Mladi u snažnim automobilima ginu u noćnim izlascima diljem Hrvatske

- Mladi dobivaju poruku da su cool ako voze brže i jače automobile i tako ih šaljemo u smrt. Nitko ih ne uči suprotno, a edukacija mladih je najbitnija. Kada će društvo shvatiti da takvim ponašanjem gubimo našu mladost - pita se sociologinja Beletić

14. veljače 2010.

Dvije 20-godišnje djevojke, Jadranka Antunović i Ana Deanović, poginule su rano ujutro u mjestu Mlini u Župi duborvačkoj vraćajući se iz noćnog provoda kada se vozač BMW-a, Robert Rilović, zbog prebrze vožnje zabio u stup i autobusnu stanicu. U automobilu je bio i Zoran Mikić, a obojica su tvrdila da se ne sjećaju tko je vozio.

19. 12. 2009.

Vraćajući se iz subotnjeg noćnog izlaska iz Omiša prema Dugom Ratu, petorica prijatelja u Citroenu Saxo zbog prebrze vožnje prešli su u suprotnu traku,a potom i sletjeli s ceste. U nesreći je poginuo najmlađi putnik u automobilu, 16-godišnji I. T., dok su ostali zadobili teške i po život opasne ozljede.

30. 05. 2009.

Dva 30-godišnja brata blizanca iz Koprivnice, Ivica i Darijo Đ., poginula su oko 5.30 sati na Jadrnaskoj magistrali kod Senja gdje su bili na privremenom radu. U Mazdi 6 koprivničkih registracija ozlijeđene su još tri muškarca, a do nesreće je došlo jer je vozač pri velikoj brzini udario u kamenje na morskoj strani ceste. Petorica muškaraca noć su provela u Opatiji na Hrvatskom radijskom festivalu.

17. 08. 2009.

Prilikom povratka s noćnog izlaska iz disco kluba u Slunju, u automobilu punom maloljetnika oko 4. 30 sati poginuo je 16-godišnjak. Ostali su ozlijeđeni.

21. 02. 2009.

Dok su se vraćali iz noćnog provoda po Kninu, trojica muškaraca zbog prevelike brzine u Alfi Romeo sletjela su ceste u mjestu Kosovo. Pri slijetanju poginuo je Antonijo Odak (29), dok su druga dvojica u potpuno smrskanom automobilu ozlijeđena.

25. 05. 2008.

Trojica mladića iz Otočca, Vedran Odorčić (21), Mario Cvitković (19) te Tomislav Dujmović (19), poginuli su u nesreći u Perušiću vraćajući se kući iz noćnog provoda u Gospiću. Škodu Feliciu vozio je Odorčić, a u jednom je trenutku izgubio kontrolu te prešao u suprotnu traku, a potom se velikom brzinom zabio u betonski stup.

30. 09. 2007.

Mladi vozač Suzuki Swifta, Valentin Š. (22), poginuo je u mjestu Rakov potok na Staroj karlovačkoj cesti kada je iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i izravno se sudario s Opel Astrom. Prijatelj stradalog mladića tada je ispričao da je vjerojatno zaspao za volanom jer je radio kao konobar u restoranu gdje je tu noć bila svadba.

08. 07. 2007.

U stravičnoj prometnoj nesreći pri slijetanju kombija s ceste na otoku Ižu oko 3 sata poginulo je troje mladih, Silvio S. (23), Lucija A. (19) i Mikela M. (20), a dok je vozač Jure P. (23) u nesreći teško ozlijeđen. Četvero mladih nastradalo ne nakon što su noć proveli u otočnom kafiću, a prva ih je pronašla mještanka nekoliko sati nakon nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:15