SPISKAO VELIK NOVAC

MLADI SPLIĆANIN SE KAO LUD CIJELU NOĆ KLADIO NA TUĐI RAČUN Žrtvu je opelješio za skoro 50.000 kuna!

Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Hrpa novca, novac,novcanica, kuna. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

Još jednom se pokazalo kako bankovne kartice itekako treba držati na oku. Naime, domišljati 25-godišnji prevarant sa splitskog područja, inače ovisnik o online klađenju, objeručke je iskoristio tuđu nepažnju.

Pod još nerazjašnjenim okolnostima 25-godišnjak se domogao podataka s tuđe bankovne kartice te se na račun svoje žrtve kladio cijelu noć. A kad je njegova žrtva, 28 godišnjak, shvatio da mu je minus na bankovnom računu doslovce preko noći dosegao 48.000 kuna, obratio se za pomoć policajcima. Nije dugo trebalo da se splitski Odjel gospodarskog kriminaliteta pozabavi slučajem i detektira računalnog prevaranta.

Pritisnut dokazima 25-godišnjak je u konačnici kazneno prijavljen za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka, za što zakon predviđa do tri godine zatvora, a odgovarat će i za računalnu prevaru za koju je zapriječeno od jedne do osam godina. O svemu je obaviješteno i nadležno Državno odvjetništvo koje je sa 25-godišnjakom, baš kao i istražitelji, i prije imalo posla.

- Sumnjiči ga se da je tijekom rujna došao do podataka s kreditne kartice u vlasništvu 28-godišnjaka i pomoću nje na stranicama online kladionice obavio više neovlaštenih transakcija u iznosu od oko 48.000 kuna - ističu u policiji.

Iako mnoge online kladionice ulažu puno u sigurnost svojih korisnika, u pojedinim slučajevima poput ovog splitskog ipak su nemoćni s obzirom na to da se prevarant registrirao na portal online kladionice pomoću svih podataka s kartice (prednje i stražnje strane).

Naime, uspio je u prevari jer je, na zahtjev kladionice, upisao i CVC (Card Verification Code - tri posljednje znamenke niza brojeva koji se nalaze na stražnjoj strani kartice). Potvrda o registraciji mu je stigla na e-mail adresu koju je otvorio samo za tu priliku, a pomoću koje su mu istražitelji i ušli u trag. Locirali su IP adresu i pokucali mu na vrata kuće iz koje se kao lud kladio cijelu noć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 09:06