TRAGEDIJA

Mladi Imoćanin teško stradao na A4: Krenuo pomoći stradalima u sudaru, a onda ga pokosila dva automobila

Mladić (29) je zaustavio svoje vozilo na zaustavnom traku i pješice došao do samog mjesta prometne

Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Mladi Imoćanin teško je stradao dok je u subotu kasno navečer pokušavao pomoći sudionicima prometne nesreće na autocesti A 4 Zagreb Goričan.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, oko 22,35 sati na 82. kilometru A4 u smjeru juga došlo je do sudara dvaju automobila. Osobnim vozilom zagrebačke registracije 50-godišnjak je, uslijed nedržanja potrebnog razmaka, naletio na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 72-godišnjak, koji je, kako je kasnije utvrđeno, bio pod utjecajem alkohola od 0,67 promila.

"Od siline naleta došlo je do nekontroliranog kretanja vozila 72-godišnjaka koje je u konačnici naletjelo na zaštitnu ogradu autoceste.

Suprotnim kolnikom autoceste, osobnim automobilom imotskih registarskih oznaka upravljao je 20-godišnjak koji je uočivši prometnu nesreću svoje vozilo zaustavio na zaustavnom traku i pješice došao do samog mjesta prometne s ciljem pružanja pomoći. U trenutku dok se je 20-godišnjak nalazio uz rub zapadnog kolnika na jedno od vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći naletio je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnjak te je od siline naleta došlo do nekontroliranog rotiranja vozila da bi isto naletjelo na pješaka i oborilo ga na tlo uz rub zapadnog kolnika.

Odmah potom na 20-godišnjeg pješaka uslijed izbjegavanja naleta na druga vozila naletio je osobnih automobil čeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Češke.

Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je 20-godišnjak teško ozlijeđen, a 72-godišnji vozač osobnog automobila lakše", priopćila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:11