NIJE DALEKO STIGAO

Mladi diler odbio skinuti kacigu da bi sakrio identitet, pa tijekom bijega s njom gađao policajca

Uz motocikl je bila kutija u kojoj je pronađena droga, novac i nož, a mladić je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku

Ilustracija

 Cropix

Veliki peh imao je mladi istarski diler kojem je policija još u petak navečer kasno prišla na ulici dok je na motociklu imao kutiju punu droge. A ne bi li pobjegao sankcijama koje mu prijete, dao se u bijeg pritom gađajući policajca kacigom koju je skinuo s glave.

Nije daleko stigao te je uhićen, a policija je utvrdila da je riječ o 26-godišnjaku kojeg su kazneno u konačnici prijavili za tri djela - neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, krivotvorenje isprava i prisilu prema službenoj osobi.

Nesvakidašnje scene odvijale su se oko 23 sata u pulskoj Nazorovoj ulici gdje su zatekli mladića sa motorističkom kacigom na glavi tik uz parkirani motocikl Aprilia riječkih oznaka. Uz motocikl je bila kutija čiji sadržaj je zaintrigirao, sasvim opravdano, policijsku patrolu. Prilikom provjere njegova identiteta, a na traženje policajaca da skine kacigu, 26-godišnjak je počeo trčati ignorirajući policijska upozorenja i naredbe da stane.

- Tijekom pokušaja bijega osumnjičeni je na policijskog službenika koji se nalazio iza njega bacio kacigu koja ga je pogodila u predjelu ramena, odnosno pokušao je silom spriječiti službenu osobu u obavljanju službene radnje. Nakon što su ga sustigli, nad muškarcem su policijski službenici uporabili sredstva prisile i uhitili ga, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja u subotu navečer je predan pritvorskom nadzorniku - kažu iz PU istarske.

A ono što su otkrili tijekom istraživanja itekako će biti uteg uhićenom 26-godišnjaku. Osim što je motocikl kojim se koristio imao istaknutu nepripadajuću registarsku oznaku, u famoznoj kutiji skrivalo se 189 grama marihuane, 97 grama amfetamina, 284,3 grama zasad neutvrđene bijele praškaste materije, nož, precizna digitalna vaga, škare, dva mobitela i više stotina eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:42