ZLOČIN U GORICI

Misteriozna Srpkinja koja je izbola partnera: Ima tri različita identiteta, nitko ne zna kad je ušla u RH

Uhićena je pod sumnjom da je u Velikoj Gorici pokušala ubiti 47-godišnjeg nevjenčanog partnera

Misteriozna Srpkinja iz Velike Gorice

 Ivana Nobilo/Cropix, Profimedia/

"Uzela sam nož sa stola i ubola ga jer on je mene prvi napao. U naguravanju smo se odmaknuli prema balkonu kuće gdje smo se dalje naguravali. Držao mi je ruku u kojoj sam držala nož te ni sama ne znam, kako i na koji način, ubola sam ga u rebra i u trbuh. Dva puta.

Nakon toga sam izašla iz kuće i molila susjeda da zove Hitnu i policiju. Iskreno, nisam htjela da umre. Samo sam se branila " – dio je iskaza koji je vrlo emotivno i konfuzno više od sata iznosila organima progona 49-godišnja državljanka Srbije, uhićena pod sumnjom da je u subotu navečer u obiteljskoj kući svoga šogora u Velikoj Gorici pokušala ubiti 47-godišnjeg nevjenčanog partnera, također državljanina Srbije.

Tragovi fizičkog sukoba na njoj su vidljivi jer njezino je tijelo bilo prepuno modrica svih boja. Taj obračun unutar obiteljskog kruga odvio se tijekom žestoke svađe s partnerom koji je, nakon što je susjed na njezinu molbu digao na noge policiju i Hitnu kad mu je pozvonila za pomoć, prevezen vozilom Hitne pomoći u KBC Zagreb.

Ozlijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu i život mu je bio ugrožen jer mu je zadala teške ozljede u vidu dvije ubodne rane. Dok čekaju da saslušaju partnera osumnjičene kako bi se čula njegova verzija događaja, kriminalisti su zasukali rukave te na mjestu obračuna izuzeli sve korisne tragove a porazgovarali su i sa susjedima u ulici.

I dok je za susjede osumnjičena 49-godišnjakinja velika nepoznanica jer je nikada nisu vidjeli a kamoli s njom razgovarali, ona navodi suprotno a usput upire prstom opetovano u partnera kao nasilnika zbog kojeg je već bila u Sigurnoj kući 2015. godine. Međutim, toj njezinoj tvrdnji nigdje nema pisanog traga.

Ono što je poznato o osumnjičenoj ženi je da u Hrvatskoj nema reguliran status te da ima boravište u Belgiji s privremenim boravkom do 2033. godine. Inače, u Belgiji joj žive djeca i unuci.

-Tu gospođu ne poznajemo, ali smo čuli u subotu navečer strahovitu galamu iz te kuće. Ženski glas je nadjačao muški. Cičalo se i drečalo, ali ništa nisam razumio što su govorili i oko čega su se prepirali. Nije prošlo ni pola sata nakon toga u ulicu nam je stigla Hitna i policajci – rekao je jedan od stanara te velikogoričke ulice u kojoj se pokušaj ubojstva dogodio.

Osumnjičena se ovoga puta nadala da će u neku od Sigurnih kuća umjesto u remetinečki pritvor, međutim, njezin neregulirani status u Hrvatskoj joj, među ostalim, to ne dopušta. Dežurna sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici joj je stoga odredila jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega jer je riječ o stranoj državljanki.

Također, kako doznajemo ima žena tri različita identiteta na koja je svojedobno izrađivala dokumente, a ono što još više čudi je da nema pisanog traga, odnosno datuma i načina na koji je i kako ušla u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:42