ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SLAVONIJU

MISTERIJ U NUŠTRU Nitko ne zna što je nagnalo Ivana da ubije suprugu: 'Oboje su bili veseljaci, nasmijani ljudi'

 Vlado Kos / CROPIX , facebook

Što je nagnalo 32-godišnjeg Ivana V. iz Nuštra da u noći sa srijede na četvrtak u obiteljskoj kući usmrti Dragicu V., svoju suprugu i majku njihovo dvoje djece, sina od 6 i kćer od 2 godine, a potom presudi i sebi, nepoznanica je kako za članove njihove obitelji tako i za istražitelje.

Mladi bračni par živio je, prema riječima Ivanova rođaka, u normalnim odnosima i nikada nije primijetio da među njima ima ikakvih problema.

- Oboje su bili veseljaci, raspoloženi i nasmijani ljudi. Teško mi je razumjeti ovo i nikako to ne mogu prihvatiti, kazao je Ivanov rođak dok je na katu obiteljske kuće u Ulici Antuna Gustava Matoša u Nuštru trajao policijski očevid, koji bi trebao rasvijetliti okolnosti ove velike tragedije u kojoj je dvoje dječice ostalo bez oba roditelja.

Užasan prizor

Prema neslužbenim informacijama, Ivan je suprugu ugušio, a potom se objesio. Na Dragičinu tijelu istražitelji nisu pronašli vidljive fizičke ozljede. Pronašao ih je malo poslije 7 sati Ivanov otac, koji je jučer ujutro došao po njega da bi ga povezao u Vinkovce na posao, gdje je radio kao zastupnik u jednoj osiguravateljskoj kući. Nakon što se nitko od njih nije javljao na telefon, nesretni je čovjek, koji sa svojom suprugom živi u obližnjim Marincima, krenuo na kat obiteljske kuće gdje su živjeli Ivan i Dragica s djecom. Za njim je, kako neslužbeno doznajemo, pošao i njegov unuk, sin njegove kćeri i zeta koji žive u prizemlju kuće u kojoj se dogodila tragedija. Ušavši u kuću otac je zatekao obješenog sina, a snaha je nepomično ležala u krevetu. Užasan prizor navodno je vidio i dječak koji je s njim pošao gore, ali i Ivanov i Dragičin 6-godišnji sin, koji se upravo bio probudio.

Nitko ne zna zašto

Teško je i zamisliti šok koji su svi skupa doživjeli. Obitelj je bila u takvom stanju da ni satima poslije nisu mogli dati izjavu istražiteljima. Tijekom prijepodneva pristigli su im i rođaci iz obližnjih sela, koje su dočekivali u suzama i nevjerici. Svi su imali samo jedno pitanje: što se dogodilo? No odgovor im nitko nije mogao dati. Ivanova sestra i zet nisu imali pojma kakva se drama događa u prostorijama iznad njihova stana u kući koju su dijelili godinama. Nisu čuli ni svađu, ni galamu, ni buku.

Nije bio agresivan

Za razgovor nisu bili raspoloženi ni susjedi. Tek je jedan od njih kratko prozborio da nikada nije čuo za probleme u obitelji. Mještani Nuštra, kao i Marinaca u velikom su šoku primili vijest o tragediji na koju ništa nije upućivalo. Ivan je prije dvije godine kao nezavisni kandidat bio i na listi koalicije HSS-HSLS na izborima u Općini Nuštar, a neki njegovi prijatelji rekli su nam da nije bio agresivna osoba. Velika tragedija zavila je u crno dvije obitelji jer u Nuštru žive i Dragičini roditelji, koji imaju još jednog sina i dvije kćeri.

Županijski državni odvjetnik Božidar Piljić naložio je obdukciju tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:53