KLJUČNI MOMENT?

Matej je zadnji poziv uputio prijateljevoj sestri? ‘Vidio je na Instagramu da je i ona u Beogradu‘

Htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda

Prijatelji Mateja Periša i Nenad Periš u kafiću u Beogradu; u pravokutniku: Matej Periš

 Zoran Ilić/Blic; Nestali.hr

Iz srpske policije u četvrtak je procurila informacija da inspektori s hrvatskim kolegama istražuju što je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svojeg prijatelja u noći nestanka.

Naime, utvrđeno je kako je Matej posljednji telefonski razgovor vodio s dugogodišnjom prijateljicom iz Splita, a policija vjeruje kako bi njezin iskaz mogao biti ključan u rasvjetljavanju njegova nestanka od kojeg je prošlo već 15 dana.

Taj prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njezin dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom. Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, ona se još uvijek nalazi u Beogradu.

Izvor upućen u istragu kazao je kako su Matej i njegovo društvo na Instagramu vidjeli da je njihova poznanica također u Beogradu pa joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao.

Koliko je poznato, htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske.

Splićanka je na društvenim mrežama nekoliko dana prije podijelila fotografije iz restorana Buddha koji se nalazi u neposrednoj blizini restorana Sava nova, gdje je nadzorna kamera Periša snimila posljednji put.

Periševi prijatelji su pak prije nekoliko dana, nakon što su ispitani na poligrafu, napustili Beograd te su se vratili u Split.

Načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnik direktora policije RH Antonio Gerovac izjavio je na konferenciji za medije da su prijatelji nestalog krucijalni izvor informacija.

- Srpska policija je detaljno sa njima razgovarala. Istražitelji koji rade na slučaju su najiskusniji istražitelji i moram reći da se radi o pravim profesionalcima. Hrvatska policija će poduzeti određene radnje u odnosu, da se pojasne određene nedoumice koje postoje u dijelu nestanka. Obavljat će se s njima razgovori dok god mi to smatramo da je potrebno - napomenuo je Gerovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 03:44