HRVATSKI DON FANUCCI

Maričić je godinama od Kelave uzimao dvije tisuće eura reketa

Umirovljenik Prosper Maričić, kojeg su USKOK-ovi inspektori u ponedjeljak priveli zbog višegodišnjeg iznuđivanja hvarskog ugostitelja Kristijana Kelave, jučer je proveo dan na krim istraživanju u PU splitsko-dalmatinskoj

Umirovljenik Prosper Maričić, kojeg su USKOK-ovi inspektori u ponedjeljak priveli zbog višegodišnjeg iznuđivanja hvarskog ugostitelja Kristijana Kelave, jučer je proveo dan na krim istraživanju u PU splitsko-dalmatinskoj.

Istragu preuzeo DORH

Kasnije je, s kaznenom prijavom za iznudu, odveden pritvorskom nadzorniku, a istragu je preuzeo DORH. Maričić je pao u akciji prikrivenih USKOK-ovih inspektora, koji su na Hvaru glumili turiste, u trenutku kada je od Kelave uzeo dvije novčanice po 500 eura koje su bile posebno označene. Doznajemo kako je Maričić, kojeg su na Hvaru prozvali don Fanucci prema liku iz filmova “Kum”, prema prijavi, od Kelave svake godine uzimao po dvije tisuće eura.

Prijetio Sanitarnom

Ugostitelju je prijetio da će, ako mu ne da novac, njegovo poslovanje prijaviti Sanitarnoj inspekciji koja će ga zatvoriti zbog buke.

To je i učinio prošloga tjedna jer mu je Kelava od traženih dvije tisuće dao samo tisuću eura. Pitanje buke godinama je razlog sukoba lokalnog stanovništva i hvarskih ugostitelja, a čini se kako je Maričić, inače poznati hvarski istraživač rodoslovlja, odlučio unovčiti taj problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:17