BORBA PROTIV DROGE

Manji dilerski lanac pao nakon višemjesečne policijske istrage: Zaplijenjeno 1,3 kg amfetamina

Protiv osoba koje su nabavljale drogu od osumnjičenika, podnijeto je 16 optužnih prijedloga

Zaplijenjena droga

 Pu Brodsko-posavska

Višemjesečno kriminalističko istraživanje krim policije PU brodsko-posavske rezultiralo je uhićenjem šest osoba i zapljenom preko 1,3 kilograma amfetamina.

Policija je otkrila da je 53-godišnji muškarac od početka lipnja do početka listopada ove godine u više navrata kupovao veće količine droge amfetamina od dvojice zagrebačkih dilera starih 46 i 60 godina. Potom je na adresi prebivališta kupljene opijate miješao s punilima radi povećanja mase, nakon čega je speed vagao, pakirao u paketiće i neovlašteno prodavao. I tako najmanje, kako su otkrili provodeći izvide, 11 puta. Osim amfetamina dilao je i marihuanu, a otkriveno je da je istoj osobi, 41-godišnjem Brođaninu dva puta prodao 46,28 grama amfetamina.

Kriminalisti su dalje otkrili i da je 41-godišnjak od lipnja do 25 studenoga u više navrata od 53-godišnjaka kupovao amfetamin, a marihuanu od nepoznate osobe, pa je i on u 33 navrata ju dalje, nakon prepakiravanja u paketiće i vaganja, dalje prodavao krajnjim korisnicima za različite novčane iznose.

Ujedno su policajci otkrili i da su dvojica zagrebačkih dilera s početka priče za nekoliko desetaka tisuća kuna prodali 1007 grama amfetamina 53-godišnjaku, a koje su od njega u dvije akcije oduzeli.

U pretresu domova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, a temeljem naloga Županijskih sudova u Slavonskom Brodu i Zagrebu, policija je pronašla još 11 grama marihuane, kao i niz predmeta koji se dovode u vezu, kažu iz PU brodsko-posavske, s počinjenjem kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

No tu uhićenjima nije kraj, jer su povezali s narko makinacijama još i 35-godišnjaka te 40-godišnjaka koji su trgovali, također, marihuanom i amfetaminom. Za mlađeg je utvrđeno da je 39 puta od lipnja do 24. studenoga prodao drogu, a stariji u 34 navrata. Od njih je, pak, u pretresima domova i vozila oduzeto 77 grama marihuane, 246 grama speeda, 71 gram nepoznate praškaste tvari.

- Protiv osoba koje su nabavljale drogu od osumnjičenika, podnijeto je 16 optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Policijski službenici su, pak, šestoricu osumnjičenih uz kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske i kojima je potom sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvora - kažu iz PU brodsko-posavske čiji su djelatnici šestorku potom predali u zatvor u Požegi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:57