NE POSUSTAJE...

Manijak koji BMW-om maltretira Zadrane stari je znanac policije: ‘Ima 22 godine i 14 kazni...‘

Vozač je šest puta prekršajno sankcioniran predviđenom novčanom kaznom zbog istog prekršaja, odnosno naglog povećanja brzine

Crveni BMW koji noću divlja na zadarskim ulicama

 Screenshot Youtube/

Policija je vozača tamno crvenog BMW-a koji mjesecima svojom divljom vožnjom drži Zadrane budnima šest puta prekršajno kaznila u periodu od svibnja 2020. do kraja svibnja 2023. godine. Riječ je o 22-godišnjem Zadraninu, koji je evidentiran kao recidivist prometnih prekršaja, te je do sada prekršajno sankcioniran iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za ukupno počinjenih 14 prekršaja!

Vozač je šest puta prekršajno sankcioniran predviđenom novčanom kaznom zbog istog prekršaja, odnosno naglog povećanja brzine gdje dolazi do proklizavanja kotača opisanog u čl. 52. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama – rekla je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

- U odnosu na objavljene snimke, obavještavamo javnost kako zadarska policija u večeri s 16. na 17. lipnja ove godine nije zaprimila dojave o tom događaju koji se vidi na snimci. Inače, možemo potvrditi da smo u posljednje tri godine zaprimili nekoliko dojava građana o takvom ponašanju, a koje dojave su sadržavale i snimke vožnji.

Saznanja o njegovoj divljoj vožnji zadarskim ulicama policija ima još od svibnja 2020. godine, kada su odmah po saznanjima i zaprimljenim dojavama poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Zbog ‘turiranja‘ prvi put je kažnjen 16. svibnja 2020. godine u Ulici Marka Marulića u Zadru.

Nadalje je 8. svibnja 2023. godine oko 22.20 sati zaprimljena dojava o vozaču automobila BMW koji krši prometne propise u Zadru u Ulici Bleiburških žrtava. Policijski službenici su ubrzo u istoj ulici, u počinjenu prekršaja zatekli automobil BMW zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac rođen 2001. godine. Vozač je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz čl. 52. st.3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija je prema 22-godišnjem vozaču postupala i 31. svibnja 2023. godine u 4.40 sati u Ulici Akcije Maslenice gdje ga je, tijekom obavljanja redovnih zadaća, zatekla u činjenju prekršaja te ga prekršajno sankcionirala predviđenom novčanom kaznom- rekli su u PU zadarskoj.

Još u 2020. godini dobili su informacije o okupljanjima vozača na javnim mjestima na području Zadra.

- Detaljnom analizom i provođenjem ciljanih aktivnosti na mjestima i u vrijeme održavanja takvih okupljanja, poduzeli smo učinkovite mjere u suzbijanju kažnjivih ponašanja i održanja povoljnog stanja sigurnosti u području sigurnosti prometa- rekla je glasnogovornica zadarske policije, te dodala kako policija redovito,na tjednoj bazi, provodi ciljane preventivno-represivne akcije i poduzima pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja. To se posebice odnosi na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), akcije usmjerene prema mladim vozačima pod utjecajem alkohola ili droga te recidivistima.

U prvih pet mjeseci ove godine policija je u nadzoru cestovnog prometa poduzela 14 592 mjera, odnosno 1041 mjera više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je evidentirano 13 551 mjera.

Na području Policijske uprave zadarske se u prvih pet mjeseci 2023. godine, uspoređujući s istim razdobljem prošle godine, dogodilo tri posto manje prometnih nesreća (2022. – 609 prometnih nesreća, 2023. – 591).

Tijekom redovnih zadaća i uočavanju prometnih prekršaja, policijski službenici postupaju kako samoinicijativno, tako i po svim dojavama radi pronalaska i zatjecanja počinitelja, a u sve cilju sprječavanja nedopuštenih i kažnjivih radnji i sankcioniranja počinitelja sukladno Zakonu sigurnosti prometa na cestama.

Ukoliko tijekom postupanja uoče tehničke neispravnosti vozila, policija ih isključuje iz prometa. Takva se vozila pod pratnjom policije preprate u stanicu za tehnički pregled radi obavljanja izvanrednog tehničkog pregleda. U posljednje tri godine Policijska uprava zadarska je na izvanredni tehnički pregled uputila 53 vozila.

- Policija će i dalje intenzivno poduzimati mjere i aktivnosti u cilju sprječavanja činjenja prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te represivno djelovati prema prekršiteljima koji svojim neodgovornim ponašanjem u prometu dovode u opasnost svoje, ali i živote svih drugih sudionika prometa - rekli su u zadarskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:21