NESREĆA U MEĐIMURJU

Maloljetnik teško ozlijeđen: ‘Završio je prvo na prednjem staklu a onda na krovu auta. Nije imao kacigu‘

Maloljetnik je s teškim ozljedama hospitaliziran u bolnici, a 27-godišnji vozač auta kazneno je prijavljen zbog izazivanja nesreće

Automobilom naletio na maloljetnika na biciklu

 Pu Međimurska/

Teške tjelesne ozljede zadobio je maloljetni biciklist na kojeg je još prošlog petka u Pribislavcu, u ranim jutarnjim satima, naletio 27-godišnjak osobnim vozilom. Do nesreće je došlo na raskrižju Mihanovićeve i Boškovićeve ulice oko 8 sati, a policijski očevid je pokazao da se vozač automobilom kretao ulicom Antuna Mihanovića brzinom većom od dozvoljene i to za 50 km/h.

- To je utvrđeno na temelju pronađenih tragova kočenja tijekom očevida. Uslijed opisane situacije vozač je u kočenju automobilom udario u bicikl kojim je Ulicom Ruđera Boškovića upravljao mlađi maloljetnik. Ulica Ruđera Boškovića prometnim znakom označena je kao cesta s prednošću prolaska. Nakon udara biciklist je podignut na prednje vjetrobransko staklo i krov automobila, a potom je pao na kolnik - kažu iz PU međimurske navodeći da je maloljetnik potom vozilom Hitne pomoći prevezen u čakovečku Županijsku bolnicu gdje je hospitaliziran.

Očevidom je ujedno otkriveno i da maloljetnik u trenutku nesreće nije na glavi nosio zaštitnu kacigu.

- Kaciga je obavezna oprema za vozače bicikla koji su mlađi od 16 godina kao i za druge osobe mlađe od 16 godina koje se prevoze na biciklu. Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:30