OGROMNA ŠTETA

Maloljetnik na otoku Viru odradio 54 krađe: Tukao se s djetetom, a jednu je kuću i zapalio...

Fokusirao se na tuđe kuće, vikendice, trgovine, vozila, plovila, romobile, bicikle, motocikle i novac

Ilustracija

 Matija Djanješić/Cropix/Cropix

Čak 57 kaznenih djela u kojima se okoristio za preko 65.000 eura vrijedne stvari počinio je na otoku Viru jedan maloljetnik. Mahom su to kaznena djela krađa, ali u opusu su se našla i (ne)djela iz domene protiv života i tijela te opće sigurnosti.

Zadarski policajci su utvrdili da je od siječnja do srpnja srednjoškolac bio jako "vrijedan". Fokusirao se na tuđe kuće, vikendice, trgovine, vozila, plovila, romobile, bicikle, motocikle i novac.

- Sumnja se na to da je maloljetnik počinio 30 krađa i 24 teške krađe u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi, a vlasnicima je pričinjeno preko 65.000 eura štete. Jedan dio kaznenih djela imovinskog karaktera počinio je u društvu druge maloljetne osobe te djeteta - kažu iz PU zadarske otkrivajući i da je tijekom jedne akcije maloljetnik namjerno izazvao požar.

Bilo je to u noći s 22. na 23. siječnja, kada je provalio u kuću na Viru i potom sve zapalio, pa je time vlasnici pričinio čak 150.000 eura štete. Uza sve se i tukao, 5. i 8. kolovoza, s 19-godišnjakom i djetetom na Viru te pritom obojicu lakše ozlijedio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:21