OPERIRALA U SESVETAMA

Majka (37) dvoje djece krala luksuzne parfeme, a kada je dolijala - izvadila elektrošoker: ‘Ja?! Ma gdje su dokazi?‘

Osuđena je na 2,5 godine bezuvjetnog zatvora

Policija (ilustracija)

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Majka dvoje malodobne djece stare jednu i dvije godine osuđena je na dvije i pol godine bezuvjetnog zatvora zbog krađa parfema i odjeće po dućanima u Sesvetama, piše Danica.hr.

Riječ je o 37-godišnjakinji koja je nekoć radila u poznatoj tvrtki, ali je dala otkaz kako bi se ‘posvetila’ glavnom hobiju – krađi skupih stvari po trgovinama. Krala je i dok je bila u visokom stadiju trudnoće, pa i s elektrošokerom kojim je napadala djelatnice.

Prema presudi, razbojnica je u dućanima dm i Bipa u Sesvetama u više navrata otuđila šest parfema Dior, Guerline i Ferre ukupne vrijednosti oko 420 eura.

Potom je u trgovini Calvin Klein u Sesvetama ukrala vestu i majicu s kapuljačom ukupne vrijednosti oko 140 eura. Prodavačica ju je htjela zadržati, ali joj je zbrisala. No, sve su snimile nadzorne kamere.

Posebno je brutalan bio pokušaj razbojništva u prostorijama HT-a u Sesvetama, koji je na koncu završio bijegom počiniteljice s mjesta zločina.

“Kad je zaposlenica HT-a zbog kraja radnog vremena htjela izići, okrivljenica je na nju skočila te ju zahvatila elektrošokerom po desnoj strani brade. Djelatnica ju je odgurivala od sebe nogama, nakon čega je pobjegla ništa ne otuđivši”, navodi se u presudi.

Razbojnica je tijekom suđenja sve opovrgnula tvrdeći kako nema baš nikakvih dokaza da je počinila kaznena djela za koje ju se tereti. No, odale su je brojne snimke nadzornih kamera i iskazi više svjedoka koji su naglasili kako je upravo riječ o visokoj, vitkoj i zgodnoj ženi tamne kose vezane u punđu.

Osuđena je, dakle, na 2,5 godine bezuvjetnog zatvora. Dućanima mora podmiriti oko 550 eura štete, a djelatnica HT-a s zahtjevom za odštetom od 2650 eura upućena je u privatnu parnicu. Presuda je nepravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:52