TRAGEDIJA

Lovac kazneno prijavljen zbog ubojstva na Hvaru, određena mu zabrana približavanja svjedoku

Neslužbeno se doznaje da su se žrtva N.B. i osumnjičeni I.K, koji se bavio lovom, poznavali
Policija/ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

Lovac (42) iz čije je puške jučer u Starom Gradu na otoku Hvaru usmrćen 54-godišnjak kazneno je prijavljen za ubojstvo te je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u utorak splitska policija.

Policija je izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem utvrdila postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnjak u ponedjeljak u 17,20 sati iz vatrenog oružja usmrtio 54-godišnjaka te da su ga predali pritvorskom nadzorniku.

Izrečena mu je mjera opreza odnosno zabrana približavanja svjedoku tog nemilog događaja. Mjeru opreza, odnosno zabranu približavanja svjedoku na sto metara, lovcu je izrekao zamjenik Županijskog državnog odvjetnika, doznaje se na odvjetništvu.

Neslužbeno se doznaje da su se žrtva N.B. i osumnjičeni I.K, koji se bavio lovom, poznavali. Tragedija se dogodila ispred kuće osumnjičenog u samom središtu Starog Grada nakon što se vratio iz lova. Vidio ga je N.B. i ponudio mu pomoć oko istovara stvari. U jednom trenutku mu je I.K. dodao lovačku pušku koja je potom opalila, a metak je 54-godišnjaka pogodio u glavu usmrtivši ga na mjestu događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:18