ŠTETA 100.000 KUNA

Lopovski dvojac ukrao čak 73 svinje s farme. Za razliku od počinitelja, životinje nikad neće naći

Svinje su prema onom što je otkriveno, pronašle nove vlasnike i završile u slasnim jelima na tuđim tanjurima
 Flpa/Alamy/Alamy/Profimedia

Za razliku od 73 svinje ukradene sa svinjogojske farme na području Svetog Ivana Zeline početkom godine koje se nikada neće pronaći, zagrebačka policija pronašla je i uhitila dvoje kradljivaca. Lisice na ruke stavljene su 33-godišnjem djelatniku svinjogojske farme i njegovoj 26-godišnjoj prijateljici s kojom je, u nekoliko navrata od 1. siječnja do 13. veljače ove godine krao svinje.

Prema onom što je pokazalo kriminalističko istraživanje, štovatelji svinja su unajmili kombi za tu priliku. Njime su odlazili do farme na kojoj je 33-godišnjak radio. Ključem ulaznih vrata koji je kod sebe imao, ulazili su unutra i potom u kombi, jednu po jednu, ukrcavali svinju.

Krađa 73 svinje procijenjena je na oko 100 tisuća kuna, a svinje su prema onom što je otkriveno, pronašle nove vlasnike i završile u slasnim jelima na tuđim tanjurima.

Koliko je lopovski dvojac zaradio na preprodaji ukradenih svinja, nije poznato, a po dovršetku istraživanja, policajci su protiv njih posebno izvješće dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:27