ŠTETA 50.000 EURA

Lički policajci opazili požar i odmah krenuli u akciju: Iz buktinje su izvukli životinje i radne strojeve

Dvojica policajaca su alarmirali vatrogasce i s prestravljenim vlasnicima iz plamtećeg objekta izvodili radne strojeve i životinje

Branko Skeledžija i Marko Kolić

 PU ličko-senjska

Nisu marili hoće li nastradati. Bilo im je važno pomoći drugima. Čim su patrolirajući u službenom policijskom vozilu uočili u daljini požar na imanju u Smiljanskoj ulici u Gospiću u noći sa 24. na 25. listopada, digli su na noge lokalne vatrogasce te sami krenuli u akciju.

Oni su policijski dvojac iz Gospića, Branko Skeledžija i Marko Kolić, koji su po dolasku do mjesta buktinje odmah iz sna trgnuli i vlasnike opožarenog objekta.

Dok su prema mjestu intervencije putovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, dvojica policajaca su zajedno s prestravljenim vlasnicima iz plamtećeg objekta izvozili radne strojeve i jedno teretno. Jednog po jednog i što su brže mogli.

Paralelno s imovinom, iz vatre koja se širila sve više i više, spasili su i na desetke ovaca te pse.

Vatra je zahvaljujući vatrogascima brzo stavljena pod kontrolu te ugašena čime su "spriječili njezino daljnje širenje i uništavanje imovine i životinja".

Sreća u nesreći je da u požaru nitko nije ozlijeđen, a požar je bračnom paru, 56-godišnjaku i 51-godišnjakinji s područja Gospića, pričinio najmanje 50 tisuća eura štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:17