ZAPLIJENJEN ARSENAL

Ličanin dragovoljno policiji predao pušku, ona mu našla još četiri

Ličko-senjska Policijska uprava u četvrtak je priopćila kako je dovršila kriminalističko vještačenje te 65-godišnjaka kazneno prijavila

Zaplijenjene puške

 Pu Ličko-senjska/

Prilikom pretrage njegovih prostorija i automobila, iz gospićke policije pozvali su 65-godišnjaka da im preda oružje ako ga nedozvoljeno posjeduje, na što im je on dragovoljno predao jednu pušku, a oni su mu pronašli još četiri te ga uhitili i kazneno prijavili.

Ličko-senjska Policijska uprava u četvrtak je priopćila kako je dovršila kriminalističko vještačenje te 65-godišnjaka kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon što su ga policajci i prije početka pretrage prostorija i automobila koje koristi upoznali da im, ako ga posjeduje, može predati nezakonito oružje, on im je predao jednu automatsku pušku, 128 komada pripadajućeg streljiva, okvir za pušku i prigušivač.

No, daljnjom pretragom pronađene su mu još četiri puške - poluautomatska te snajperska i dvije vojnog podrijetla s optikom. prigušivač ručne izrade i 11 komada streljiva vojnog podrijetla, što je sve neovlašteno posjedovao.

Osumnjičeni 65-godišnjak je uhićen te predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:20