‘DOBAR DAN, GOSPOĐO‘

Lažni policajac prevario umirovljenicu, ona mu predala čak 21.600 eura ušteđevine na ‘čuvanje‘

Opljačkana je banka u Vodicama, pa vas molim da odete podignuti sav novac s računa i da ga predate meni, rekao joj je preko telefona



 
 Ilustracija/Vlado Kos/CROPIX

"Dobar dan gospođo, pri telefonu policijski službenik PP Vodice. Samo da vam javim da je opljačkana banka u Vodicama, pa vas molim da odete u banku podignuti sav novac s računa i da ga predate meni, kako vam ga drugi put ne bi otuđili. Kod mene će biti na sigurnom", dio je to telefonskog poziva koji je 13. svibnja zaprimila 79-godišnja Vodičanka.

Umirovljenica je potom, ne sumnjajući u prevarantske namjere, poslušala tobožnjeg policajca s druge strane linije te otišla u banku i podigla 21.600 eura ušteđevine. On ju je potom, prema prethodnom dogovoru, čekao u blizini pa mu je dala novac na "čuvanje".

Nažalost, prekasno je shvatila da je riječ o prevari pa je o svemu obavijestila policiju čiji su djelatnici brzim postupanjem stavili lisice na ruke 50-godišnjem varalici kod kojega su pronašli i novac.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, sredovječni "čuvar" tuđeg novca zaradio je kaznenu prijavu na šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:03