SERIJSKI MULJATORI

Lažni bankari prevarili trojicu zagrebačkih umirovljenika: Pokucali im na vrata, a ovi im predali stotine tisuće kuna!

U ponedjeljak su žrtve bili 89-godišnjak iz Kamaufove ulice na zagrebačkom Medveščaku te 86-godišnjak i 83-godišnjak iz Novog Zagreba

Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix

Serija prijevara lažnih bankara na štetu starijih građana nastavljena je i ovaj tjedan. U ponedjeljak su žrtve bili 89-godišnjak iz Kamaufove ulice na zagrebačkom Medveščaku te 86-godišnjak i 83-godišnjak iz Novog Zagreba.

Žena koja je prvo nazvala 89-godišnjaka predstavila se kao zaposlenica jedne financijske ustanove. Najavila je svoju "kolegicu" koja je starijem gospodinu zatim pokucala na vrata, a on joj je, ništa ne sumnjajući predao nekoliko stotina tisuća kuna radi navodne provjere novca.

Oko 11 sati u Novom Zagrebu, u Balokovićevoj ulici, nepoznata je žena telefonom nazvala 86-godišnjaka i lažno mu se predstavila kao službena osoba, navodeći da je potrebno na provjeru predati novac koji drži kod kuće.

Nedugo zatim, do stana oštećenog došao je nepoznati muškarac te mu je oštećeni predao više desetaka tisuća kuna.

Niti sat vremena kasnije, oko 11.45 sati, u Ulici Božidara Magovca, također nakon prethodnog poziva nepoznate ženske osobe, koja se 83-godišnjaku lažno predstavila kao službena osoba, oštećeni je nepoznatom muškarcu predao nekoliko stotina tisuća kuna radi navodne provjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:41