MIRO LACO

‘Laž je da sam po Bandićevom naputku premještao ljude. Tek sam poslije saznao da nemaju kvalifikacije‘

Laco je opovrgnuo tvrdnju da je Bandić od njega u više navrata tražio da službene automobile stavi na raspolaganje privatnim osobama.

Miro Laco

 Damir Krajac/Cropix

"Tvrdnje da je Milan Bandić, tadašnji zagrebački gradonačelnik, od mene tražio da premještam ljude na radna mjesta za koja ti ljudi nisu imali kvalifikacije su netočne i zlonamjerne. Nema nikakvih dokaza da sam bio upoznat da nisu imali uvjete. Za to da su nedostajali uvjeti za zapošljavanje Roberta Ljutića, Marije Caharije i Pavla Šuškovića saznao sam tek kada je protiv mene otvorena istraga", rekao je danas na suđenju u aferi Agram Miro Laco, bivši pročelnik Ureda zagrebačkoga gradonačelnika te jedan od najbližih suradnika sada pokojnoga Milana Bandića.

Miru Lacu USKOK tereti da je od 2012. do 2014. po Bandićevu nalogu premještao ljude na viša radna mjesta u zagrebačkoj Gradskoj upravi, premda za to nisu imali potrebne kvalifikacije. USKOK, naime, tvrdi da je Bandić, kako bi osigurao bolje plaće za određene ljude, mijenjao Pravilnik o unutarnjem radu Ureda gradonačelnika da bi se "napravila" do tada nepostojeća radna mjesta te se na njih zaposlilo ljude koje je Bandić želio. Laco je tako, tvrdi USKOK, sredio premještaj Bandićeva bivšeg vozača Roberta Ljutića te Mariji Cahariji i Pavlu Šuškoviću.

Također, Laci na teret USKOK stavlja da je u istom razdoblju po Bandićevu nalogu odobravao Mili Horvat, Dijani Muhović, Veljku Horvatu, Josipu Katiću, Ratimiru Jurekoviću, Sandri Perković, Zdenku Antunoviću i Bandićevu šogoru Mili Macanu korištenje službenih automobila u privatne svrhe. Laco je i te optužbe odbacio u svojoj obrani, nazvavši ih zlonamjernima i tendencioznima.

"O omogućavanju korištenja automobila odlučivao sam na temelju dokumentacije i izjave osobe koja je taj put obavila. Moja komunikacija je bila isključivo pismena. Nisam mogao pratiti rutu vozila da vidim je li netko odstupio od rute putovanja. Ako je netko lažno naveo podatke u svome izvješću o službenom putu, to je onda njegova odgovornost", rekao je Laco koji nije želio odgovarati na pitanja USKOK-a već samo sudskoga vijeća, koje pak za njega nije imalo pitanja.

Iznošenjem Lacine obrane dokazni postupak u aferi Agram, u kojoj je do svoje smrti prvookrivljeni bio Milan Bandić, polako se približava kraju te je sutkinja rekla strankama da se počnu pripremati za završne govore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:27