IGOR BOJANIĆ

KVARNI BIVŠI DEKAN OSJEČKOG PRAVNOG FAKULTETA Uzimao novac za predavanja u Bjelovaru na koja nije ni došao

 Vlado Kos/CROPIX

Igor Bojanić, bivši dekan Pravnog fakulteta u Osijeku, ponovno bi trebao sjesti na optuženičku klupu.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njega je podiglo optužnicu zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Zaradio 97.750 kuna

“Optužnicom mu se stavlja na teret da je od listopada 2009. do kraja lipnja 2014. godine kao izvanredni i redovni profesor, dekan jednog fakulteta u Osijeku te voditelj jedne katedre, od asistenata na toj katedri tražio da održavaju predavanja, a da popisne liste studenata nazočnih na tim predavanjima predaju njemu, što su oni i učinili. Okrivljenika se tereti da je nakon toga u evidenciji o održanoj nastavi takve liste s predavanja pripisivao sebi, a službi financija nalagao isplate naknada za održana predavanja u svoju korist iako ih on nije održao već su to po njegovom zahtjevu učinili asistenti. Opisanim djelima pribavio si je nepripadajuću imovinsku korist od 95.800 kuna”, stoji u prioćenju bjelovarskog tužiteljstva koje Bojanića tereti i da je “od listopada 2011. do veljače 2012. godine kao dekan u putnim nalozima neistinito naveo da je obavio službena putovanja u Zagreb, iako ih u stvarnosti nije obavio, te je takve naloge ovjeravao svojim potpisom i naložio računovodstvu isplatu, čime si je pribavio korist od najmanje 1950 kuna”.

Rad za opće dobro

Podsjetimo, Bojanić je već osuđen u aferi Indeks na Pravnom fakultetu u Osijeku, i to nakon što se nagodio s USKOK-om koji ga je teretio za prodaju ispita.

Nagodbom je pred Županijskim sudom u Zagrebu osuđen na godinu dana rada za opće dobro i kaznu od 200 dnevnih dohodaka ili 90.000 kuna. U međuvremenu je na fakultetu dobio otkaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 01:37