MORA I NA LIJEČENJE

‘Kum rođo‘ prijetio poznatoj zagrebačkoj odvjetnici: Zbog odvratnih izjava osuđen na dvije godine zatvora

On joj se obratio da ga zastupa pred Europskim sudom, a bio je nezadovoljan jer mu nije dala konačan odgovor

policija ilustracija

Zbog prijetnji smrću jednoj poznatoj zagrebačkoj odvjetnici, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora stari policijski znanac Ivica I. (59) zvani Rođo. Osim zatvorske kazne sud mu je izrekao i sigurnosnu mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja koje će se izvršavati unutar zatvorskog sustava.

Međutim, osuđenog umirovljenika sud je oslobodio plaćanja troškova kaznenog postupka i branitelja po službenoj dužnosti te će isti biti podmireni iz proračuna.

On je prema optužnici od 18. do 23. svibnja ove godine u Zagrebu na neprimjeren način odlučio iskazati nezadovoljstvo činjenicom da mu odvjetnica, kojoj se obratio da ga zastupa u postupku pred Europskim sudom za ljudska prava, nije dala konačan odgovor hoće li ga ili ne zastupati u navedenom postupku.

Pa je prvo 18. svibnja s emaila nazvanog ‘tour de heinzel‘ poslao na adresu odvjetnice poruku "A tebi prijave slijede i montaža na društvene mreže".

Sutradan ju je zatim nastavio zvati na broj telefona u odvjetnički ured. Na poziv se javio vježbenik kojem je poručio da će im doći na vrata ureda i da će vidjeti, ali na tome nije stao nego je 23. svibnja, pak, sa drugog maila nazvanog simbolično ‘kum rođo‘ poslao novu neprimjerenu poruku: "Istina i nekupljena ljudska prava ćeš položit na bosanskoj prangiji..." uz niz daljnjih vulgarnosti.

Za tužiteljstvo je 59-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje prema odvjetnici koju je ustrašio i uznemirio svojim potezima i riječima, a koje (ne)djelo je povezano s obavljanjem njezine djelatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:54