UŽAS U SL. BRODU

Kuhali ručak pa se sukobili, jedan umro, drugi se bori za život. Prizori su bili strašni, susjedi: ‘I prije su se svađali...‘

Ugledali su dvojicu muškaraca, tada još nepoznatih identiteta, s vidljivim ubodno-reznim ranama
 Nenad Opačak/Cropix

Kad su u srijedu oko 11.30 sati odvojak koji spaja Kvaternikovu i Stipetićevu ulicu u Slavonskom Brodu okupirala vozila Hitne pomoći i policije, žiteljima tog dijela grada odmah je bilo jasno da se "dogodilo neko zlo".

Po ulasku u kuću u nizu iz koje je odaslan dramatičan poziv u pomoć u 11.28 sati, prizor je sve šokirao. Jer, ugledali su dvojicu muškaraca, tada još nepoznatih identiteta, s vidljivim ubodno-reznim ranama iz kojih je šikljala krv.

image
Nenad Opačak/Cropix

I dok za 31-godišnjeg Ž. K., inače stanara te nekretnine, nije bilo spasa te su mogli samo, nažalost, konstatirati smrt, njegov vršnjak A. I. davao je znakove života te je žurno vozilom Hitne prevezen u brodsku OB "Dr. Josip Benčević" gdje je odmah podvrgnut operativnom zahvatu. Trenutno se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja te je i dalje životno ugrožen jer je na hitni bolnički prijem stigao s višestrukim ozljedama nekoliko organa, a prema neslužbenim informacijama, u njegovoj su krvi bili prisutni tragovi alkohola.

image
Nenad Opačak/Cropix

Policijski očevid na mjestu zločina trajao je cijelo prijepodne sve dok beživotno tijelo stanara kuće nije prevezeno na bolnički odjel patologije kako bi se provela obdukcija te utvrdio točan uzrok smrti i mehanizam nastanka ozljeda koje su bile vidljive i na njegovu tijelu.

image
Nenad Opačak/Cropix

Svaki korak policijskog očevida promatrali su susjedi. Mnogi od njih su stigli kasnije pa su ostali zatečeni policijom u ulici. I dok neki odmahuju rukom ne želeći ništa govoriti o susjedima "s obzirom na to da su obojica sudionika sukoba već otprije poznata policiji", jedan susjed za Jutarnji otkriva "kako su dvojica sukobljenih problematični sami po sebi te im unose nemir u ulicu".

- Nažalost, zbog njih nam je policija već dolazila u ulicu kad su vikali, svađali se, a možda i tukli. I onda sad ovo. Žalosti me da s njima njihovi članovi obitelji nisu uspijevali nikako izaći na kraj. Navodno su se jutros još, valjda nakon buđenja, počeli svađati, a svađa je prerasla u obračun dok su pripremali ručak. Izgleda da se oni još od prijašnje večeri nisu bili otrijeznili jer su do kasno pili u kafiću. Nažalost, tako su znali provoditi dane za stolom uz čašicu ili uz bocu negdje uz neku zgradu.

image
Nenad Opačak/Cropix

- Taman sam se spremao za izlazak jer sam žurio na posao, kad sam kroz prozor začuo povike: ‘Upomoć! Upomoć ljudi!‘ Glas nisam prepoznao. Izašao sam van i pogledao u susjednu kućicu. Prišao sam tim vratima koja su bila otvorena jer je muški glas ponovno dozivao upomoć. A kad ono.. užas. Dečko je ležao u krvi, a ruka mu je jedna bila prebačena preko praga. Zgrozio sam se. Taj glas dozivanja u pomoć još mi odzvanja u glavi. Osjetite nemoć i prođu vas trnci, a ne znate u tom trenutku jeste li i vi možda u opasnosti – ispričao nam je drugi susjed otkrivši da su vrlo brzo nakon toga stigli djelatnici Hitne i policije.

- Mi smo se zatim morali udaljiti. Pitali su nas je l‘ znamo što se dogodilo i jesmo li što vidjeli, ali ja sam samo čuo to zapomaganje i mogu samo špekulirati što se dogodilo. Samo da nam se vrati mir u ulicu. Svi smo šokirani - zaključio je susjed.

- Jesu li što konkretno radili i odlazili na posao, to vam ne bih znao reći jer se s njima baš i nismo družili - kaže za Jutarnji jedan mještanin. Druga susjeda dodaje da u njihovoj ulici pokojni nije dugo živio te da mu je majka, koliko je čula, svojedobno bila kupila tu kućicu da ima gdje biti.

image
Nenad Opačak/Cropix

- Nažalost, ti su dečki koristili i drogu, a ne samo alkohol jer ih se često znalo vidjeti kako se čudno ponašaju. Preminuli susjed je otišao stranputicom i krao je. Pitajte policiju, znaju oni sve o njima. Priča se po ulici da su se posvađali i oko neke žene, ali to mogu sve biti naklapanja - odrješito će druga susjeda koja ne skriva tugu "jer je jedan život ugašen".

Što se točno dogodilo u tom stanu, policiji će odgovore dati A. I. kad bude otpušten s liječenja kao i nalaz obdukcije pokojnog muškarca. I o tome ovisi točna kvalifikacija kaznenog djela koje bi, prema posljednjim informacijama, moglo biti ubojstvo iz nehaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 09:05