DAO SE U BIJEG

KRVAVI OBRAČUN NA AUTOBUSNOM KOLODVORU Žicar nožem izbo muškarca jer mu nije htio dati kunu i pol?!

Do sukoba je došlo na riječkoj Žabici pred očima brojnih svjedoka, koji su kasnije pomogli policiji
 Neja Markičević / CROPIX

Autobusni kolodvor na riječkoj Žabici bio je u subotu navečer mjesto krvavog obračuna dvojice muškaraca, od kojih je jedan završio u bolnici s ubodnom ranom, a drugi na policiji, piše Novi list . Okolnosti u kojima je došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna, još se rasvjetljavaju, posebice motiv zbog kojeg je na koncu došlo i do potezanja hladnog oružja. Sve se odigralo oko 20.10 sati ispred fast fooda, a zaslužni za hvatanje napadača su građani pred čijim se očima sve zbilo.

Novi list neslužbeno doznaje da su se sukobili 40-godišnjak iz Rijeke te 41-godišnjak iz Bošnjaka. Riječanin je u jednom trenutku potegao nož i njime ubo drugog muškarca, a zatim se dao u bijeg. Ozlijeđeni je 41-godišnjak vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu, a na mjesto sukoba vrlo brzo je došla policija, kojoj su svjedoci obračuna dali opis napadača. Nedugo potom on je i uhićen, premda je prije toga pokušao sakriti nož bacivši ga pod jedan automobil.

Zasad nije jasno hoće li ga prijaviti samo za nanošenje ozljeda ili za pokušaj ubojstva.

'Sjedila sam s prijateljem kada je do nas došao taj čovjek čije ime ne znam, ali sam ga i ranije znala viđati na Žabici. Pitao nas je imamo li kunu i pol. Odgovorili smo mu da nemamo pa je otišao do čovjeka kojega zovu Slavonac, a koji je sjedio sam i pio kavu. Pitao je i njega ima li kunu i pol, na što mu je Slavonac odbrusio da nema i neka si ode zaraditi novac. Taj žicaroš ga je uhvatio za vrat i obojica su pali na tlo. Vidjela sam samo oštricu noža, ali nismo isprva shvatili da je uboden. Obojica su tada pobjegla, svaki na svoju stranu, no ubodeni muškarac nije mogao daleko dospjeti s tom ozljedom', ispričala je jedna svjedokinja Novom listu .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 01:24