MEĐUNARODNI ŠVERC DROGE

Krojf (53) uhićen u Hercegovini zbog kokaina u Španjolskoj

Osim Krojfa danas su uhićeni i braća Čosić, Anto (39) i Petar (45)

ZAGREB - Miljenko Žaja Krojf (53) i braća Anto (39) i Petar Čosić (45), uhićeni su danas u Hercegovini zbog sumnje u međunarodni šverc kokaina.

Selma Hećimović iz Državnog odvjetništva BiH potvrdila je da su Krojf i braća Čosić povezani s pošiljkom kokaina zaplijenjenog u Španjolskoj. Neslužbeno se doznaje da se radi o uhićenju šestorice muškaraca iz Srbije i Crne Gore u španjolskoj luci Taragona. Kod njih su španjolski policajci pronašli 77 kilograma kokaina.

Međunarodna akcija

Akciju razbijanja međunarodnog lanca krijumčarenja kokaina vodile su srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA), crnogorska policija i američka DEA. Prema informacijama srpskih medija, uhićena su i šestorica Srba a kokain je iz Argentine u španjolsku luku Taragona stigao prekooceanskim brodom Perast.

Dvojno državljanstvo

Iz Hrvatske odbjegli Miljenko Žaja ima dvojno državljanstvo i za njim je raspisana međunarodna tjeralica po nalogu Županijskog suda u Zagrebu, gdje mu se sudi zbog pokušaja ubojstva iz 1991. U tom postupku Žaji se sudilo u odsutnosti, a on se sklonio u BiH. Ovo Krojfovo uhićenje nema veze s tjeralicom hrvatskog pravosuđa.

Za iznude i krađe sudilo mu se u odsutnosti

U veljači ove godine bjelovarski Županijski sud potvrdio je kaznu zagrebačkog Općinskog suda Miljenku Žaji u jednom drugom postupku. Naime, tako je postala pravomoćna presuda na tri godine zatvora zbog iznuda, kojoj su prethodile krađe dvaju automobila marke Mercedes 1997. godine. Krojf je, prema presudi, organizirao krađe automobila i potom ih uz naknadu vraćao vlasnicima. Sada mora vratiti 90.000 kuna vlasnicima ukradenih auta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:06