POLICIJSKI ZNANAC

Kriminalisti složili mozaik: Nakon 9 dana uhićen muškarac kojeg sumnjiče za raznošenje bankomata u Trnskom

Lorenzo B. (29) kazneno je prijavljen zbog teške krađe provaljivanjem. Ranije je zbog povezanosti s istim zločinom uhićen Ognjen G. (35)

Očevid nakon raznošenja bankomata u Trnskom

 Damir Krajac/Cropix

Devet dana nakon što su lisice na ruke stavljene starom policijskom znancu Ognjenu G. (35), koji je uhićen odmah nakon što je raznio bankomat u sklopu trgovine u novozagrebačkom naselju Trnskom pod okriljem noći, kriminalisti su, slažući mozaik, ušli u trag i njegovom odbjeglom 29-godišnjem kolegi Lorenzu B.

On je također kazneno prijavljen zbog teške krađe provaljivanjem, a policija je provodeći detaljno istraživanje utvrdila da su se 11. siječnja oko 1.50 sati njih dvojica dovezla Škodom zagrebačkih oznaka do Hermanove ulice. Auto su parkirali te iz njega izvadili prethodno pripremljene metalne spremnike-boce s plinom i montiranim gumenim cijevima kao i električni kabel.

image
Pu ZagrebaČka

Potom su pričekali 3.20 sati te tako "naoružani" odšetali do Trga Ane Rukavine gdje je bio samostojeći bankomat postavljen unutar ulaza u trgovinu.

- Na za sada neutvrđeni način unutrašnjost bankomata su ispunili smjesom plina iz metalnih spremnika. U sljedećem koraku, sumnja se, plin su električnim impulsom preko električnog kabla aktivirali čime su izazvali eksploziju bankomata i izbijanje vrata sefa, iz kojeg su zatim otuđili kazetu s novcem. Kao posljedica eksplozije oštećen je i izlog trgovine te je došlo do pucanja i propadanja dijela stropa prostora u kojem je postavljen bankomat, a ujedno i oštećenja još jednog bankomata u neposrednoj blizini te samostojećeg aparata za kavu - kažu iz PU zagrebačke navodeći pritom da je ukupna pričinjena materijalna šteta 600 tisuća kuna.

image
Pu ZagrebaČka

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja čeka ga ista sudbina kao i ranije uhićenog Ognjena G. Naime, predan je pritvorskom nadzorniku nakon čega će tijekom dana biti ispitan u prostorijama Državnog odvjetništva.

Podsjetimo, Ognjen G. je eksplozivni potez u gluho doba noći koji je uznemirio stanovnike dijela Novog Zagreba odradio 500-tinjak metara zračne linije od svoga stana.

image

Privođenje Ognjena G.

Damir Krajac/Cropix

Tijekom bijega, nakon što su bankomat raznijeli i kazetu s novcem utrpali u vreću, vidjelo ih je nekoliko svjedoka. Dvojac je krenuo bježati kroz Trnsko prema jugu do prolaza koji ide ispod željezničke pruge. Ali Ognjen G. je, ponovno, imao peh te je "pao" u ruke policajaca koji su se odmah po dojavi uznemirenih građana doslovno raštrkali po naselju.

Kako smo već pisali, Ognjen G. iz Zatvora Zagreb, gdje je služio objedinjenu kaznu od četiri godine zatvora zbog serije razbojništava od prije četiri, pet godina je izašao 15. prosinca prošle godine.

Mislio je i da će već izaći nakon odslužene dvije trećine kazne ali to se nije dogodilo te mu je Županijski sud u Velikoj Gorici početkom prošle godine odbio uvjetni otpust jer se u zatvoru tijekom služenja kazne uhvatio u koštac s drugom osobom pa je bio stegovno kažnjen s tjedan dana samice ali uz mjesec dana kušnje.

Odmah po napuštanju zatvorskih bedema uoči božićnih blagdana, a što je vidljivo na društvenim mrežama, otišao je u noćni provod. Na slobodi se nije uspio zadržati niti mjesec dana. Što se tiče njegove prijašnje kriminalne prošlosti, među djelima u njegovom "poslovnom" opusu s druge strane zakona je i razbojništvo u poslovnicu Hrvatskih pošta u Golikovoj ulici 2017. godine kada je ukrao uz prijetnju oružjem 36.700 kuna. Ali taj novac nije imao prilike potrošiti jer ga je u bijegu sustigao tada 23-godišnjak koji ga je zadržao do dolaska policije. Tom je prigodom osim kaznene prijave Ognjen G. zaradio i lakše ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:54