NOĆNI KAOS

Krijumčari migranata napravili pravu dramu na granici, hrvatska policajka se spasila u zadnji tren!

Oba krijumčara su uhićena, a karlovačka policija je imala u istoj noći još dvije akcije u kojima su uhićena dva 19-godišnjaka

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Krijumčari migranata iz BiH napravili su pravu dramu na granici dviju država, prvo je jedan kombijem probio rampu na graničnom prijelazu, da bi drugi zatim projurio istim prijelazom umalo pregazivši policijsku službenicu. Obojica su prevozili ilegalne migrante, te su ubrzo uhićeni.

Karlovačka policija je javila da su u noći s petka na subotu imali ukupno četiri akcije hvatanja krijumčara ljudi. Sve je započelo u petak u večernjim satima, kada su na području Rakovice zaustavili kombi slovačkih oznaka kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Srbije dok su na području Karlovca zaustavili kombi austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Belgije. Obojica su u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Drama je uslijedila u noćnim satima nakon ponoći, kada je "26 godišnji bosansko-hercegovački državljanin, upravljajući teretnim vozilom bez registarskih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, izbjegavajući graničnu kontrolu probio rampu na graničnom prijelazu te se udaljio prema unutrašnjosti". Policijski službenici zaustavili su ga na području Slunja.

- Ubrzo nakon toga je 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin upravljajući kombi vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na istom graničnom prijelazu ušao u Republiku Hrvatsku. Tom prilikom je na graničnom prijelazu bila i policijska službenica koja je skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Nakon toga su policijski službenici na području općine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen - kažu u policiji.

Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

- Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave su podnijete nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u krijumčarenje ljudi budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane.

Protiv 26-godišnjaka podnijeta je i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari te je prema njemu postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Protiv 19-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi dok je prema drugom 19-godišnjaku koji je zaustavljen u Karlovcu zbog počinjenog prekršaja postupano sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, navodi se u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:00