TRAGA SE ZA VOZAČEM

Krijumčar u BMW-u sletio s ceste pa pobjegao: U autu ostavio 6 ozlijeđenih ilegalaca iz Turske, među njima i dvoje djece

Iz PU istarske kažu da su turski državljani prevezeni u riječku bolnicu, a da težina njihovih ozljeda nije poznata

Ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/Cropix

Istarska policija od kasno sinoć intenzivno traga za nepoznatim vozačem BMW-a talijanskih nacionalnih oznaka koji je na državnoj cesti DC 201 skrivio prometnu nesreću i pobjegao u nepoznato, ostavivši za sobom šest stranih državljana Turske među kojima je dvoje djece.

Iz PU istarske kažu da su turski državljani na području Hrvatske boravili nezakonito i da su prevezeni u riječku bolnicu, a težina njihovih ozljeda, nakon prevrtanja vozila, i dalje je nepoznata.

Policijski očevid na mjestu nesreće koja se dogodila jučer oko 23.30 sati između Buzeta i Požana potrajao je cijelu noć te je utvrđeno da ju je skrivio zasad nepoznati vozač koji je upravljao BMW-om te je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s ceste u oštrom i nepreglednom zavoju.

- Nakon što je automobil udario u zaštitnu ogradu sa suprotne strane ceste, sletio je na travnatu površinu i udario u stabla. Potom se vozilo nekoliko puta prevrnulo i zaustavilo na krovu. Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se udaljio u nepoznatom smjeru, a u autu je ostavio šest ozlijeđenih osoba - rekli su iz PU istarske.

- U blizini mjesta nesreće bio je policijski službenik u provedbi kompenzacijskih mjera, a koji je nekoliko minuta prije nesreće uočio dva vozila koja su se udaljila u smjeru bivšeg graničnog prijelaza Požane. Jedno od vozila bilo je spomenuti BMW koji se prevrnuo, a drugo je vozilo nastavilo vožnju prema Sloveniji - kažu iz PU istarske, navodeći dalje da je policijski službenik odmah o zamijećenom obavijestio slovenske kolege zbog sumnje da se u vozilu nalaze osobe koje su sudjelovale u protupravnim radnjama te su ih slovenski policijski službenici zaustavili.

- Policijski službenici tragaju za vozačem BMW-a koji je pobjegao s mjesta nesreće te nastavljaju poduzimati radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:31