DRAMATIČNA AKCIJA

Krijumčar migranata na autocesti A3 kombijem nasrnuo na policajce, oni mu propucali gumu!

U kombiju je policija zatekla više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda i kojima je ponuđena liječnička pomoć

Mjesto presretanja kombija i migranti

 Pu Vukarsko Srijemska

Nedaleko odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, sinoć kasno navečer djelatnici PU vukovarsko-srijemske imali su pune ruke posla. Naime, uhitili su dvojicu 22-godišnjih državljana Moldove zbog sumnje u protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj. No prije same akcije uhićenja, bježalo se i pucalo.

- Policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju nezakonitih migracija su s tri službena vozila, uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije, zaustavili i okružili kombi vozilo francuskih registracijskih oznaka zbog osnovane sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu. Po izlasku policijskih službenika iz vozila te predstavljanju riječju "policija" i izdavanju zapovjedi vozaču da izađe iz vozila, prvoosumnjičeni 22-godišnji vozač je pokrenuo vozilo te prilikom pokušaja bijega vožnjom naprijed-nazad nasrtao na policajce i time ugrozio živote policijskih službenika koji su se nalazili oko kombi vozila - kažu iz policije. Kako bi otklonili daljnju opasnost za vlastiti život i život drugih osoba te spriječili osumnjičenog u bijegu vozilom, jedan od policajaca je ispalio hitac u gumu kombija francuskih oznaka.

image

Mjesto presretanja kombija

Pu Vukarsko Srijemska

- Potom su policijski službenici, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali osumnjičenog vozača te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prilikom nasrtaja vozilom na policajce i pokušaja bijega, osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila MUP-a - pojašnjavaju dalje iz policije ističući da se drugoosumnjičeni 22-godišnjak cijelo to vrijeme nalazio u automobilu francuskih oznaka na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva strpljivo čekajući dolazak kombija kojim je upravljao njegov kolega vršnjak.

image

Mjesto presretanja kombija

Pu Vukarsko Srijemska

I kao što je bilo za očekivati, u kombiju je policija zatekla više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda i kojima je ponuđena liječnička pomoć. Potom su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i statusa boravka u Republici Hrvatskoj. Prilikom policijskog postupanja, prvoosumnjičeni 22-godišnjak je lakše ozlijeđen u vidu površinskih ozljeda. Iz PU vukovarsko-srijemske napominju da je u tijeku kriminalističko istraživanje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja.

image

migranti koji su se nalazili u kombiju

Pu Vukarsko Srijemska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:20