UHIĆEN 35-GODIŠNJAK

Krao tablice, stavljao ih na svoj automobil, točio gorivo do vrha pa bježao s pumpi

Nakon što bi pobjegao s pumpi, registracijske pločice vraćao je na vozilo ili pored vozila s kojeg ih je prethodno ukrao
 Robert Fajt/Cropix

Nakon što mu je skoro četiri godine "prolazila" dovitljiva krađa goriva, policajci iz opatijske Policijske postaje uhvatili su 35-godišnjaka kojeg sada terete za više kaznenih djela krivotvorenja isprava i teških krađa.

On je, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, na području Rijeke u više navrata skidao registarske oznake s tuđih automobila, montirao ih na svoj, a potom bi odlazio na benzinsku postaju, natočio spremnim goriva do vrha pa pobjegao.

Kako navode u primorsko-goranskoj policiji, to je učinio 15 puta, od svibnja 2017. do siječnja 2021. godine. Kako mu ne bi ušli u trag, točio je gorivo na području Rijeke, Opatije, Lovrana, Matulja, Kastva i Viškova, a svaki puta napravio bi trošak od oko 500 kuna. Nakon što bi pobjegao s pumpi, registracijske pločice vraćao je na vozilo ili pored vozila s kojeg ih je prethodno ukrao. U policiji navode da je sveukupna vrijednost goriva kojeg je na ovaj način otuđio 7.560 kuna.

Osumnjičeni 35-godišnjak je po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, ističu u PU Primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:55