PAPRENE KAZNE

Kraj ilegalnih utrka u Novom Zagrebu? Policija imala veliku vikend akciju, pogledajte fotografije

"Ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina"

Ulični trkači

 Mup

Da se pod okriljem noći kroz usnuli Novi Zagreb održava tzv. Street race odnosno ilegalne auto utrke nije nikakva novost, pa su zato povodom toga zagrebački policajci proteklog vikenda proveli preventivno-represivnu akciju u suradnji sa djelatnicima Carine i Stanice za tehnički pregled.

Tijekom akcije utvrđen je veći broj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prvenstveno u segmentu tehničke neispravnosti vozila zbog čega je čak 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled vozila gdje su utvrđene tehničke neispravnosti u vidu „opasnih nedostataka na vozilima“ točnije nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnika o homologaciji vozila.

image

Garaža u Novom Zagrebu

Mup

- Navedena vozila su isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama dok su protiv vozača, odnosno počinitelja spomenutih prekršaja poduzete odgovarajuće mjere te su prekršajno sankcionirani temeljem članka 236. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a za koji su propisane novčane kazne od 2000 do 5000 kuna – kažu iz PU zagrebačke napominjući da su u suradnji sa djelatnicima Carine privremeno oduzeli jedno vozilo zbog kršenja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU.

image

Garaža u Novom Zagrebu

Mup

- Povodom gore navedenog, i ovom prilikom želimo upozoriti sve ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu. PU zagrebačka će kroz suradnju i koordinaciju s nadležnim institucijama, kao i ubuduće prikupljati sva saznanja o svim vrstama okupljanja u smislu ilegalnih utrka tzv „Street race“ te poduzimati sve mjere i radnje s ciljem sprječavanja organiziranja, okupljanja i održavanja spomenutih ilegalnih utrka - poručuju još iz zagrebačke policije pritom apelirajući i na epidemiološke mjere koje su na snazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:11