OPASAN GRAD

Komad konstrukcije pao s fasade i oborio prolaznika na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, završio je u bolnici

‘Čim zapuše jači vjetar čuje se roštanje metala i lima. I redovito gledamo u vis hoće li nam nešto doletjeti na glavu‘
Mjesto nesreće
 SOS Zagreb/Facebook

Sasvim opravdano žitelji i prolaznici u centru Zagreba strepe dok hodaju ulicama, a dodatna nelagoda ih obuzme kad zapuše jači vjetar. Upravo taj strah danas se oko 10.15 sati dodatno pokazao opravdanim kada je dio metalno-drvene konstrukcije na Splavnici pao na prolaznika i teško ga ozlijedio.

Veliki komad potpornja za nadvoj iznad balkonskih vrata ga je, prema pričanjima svjedoka, pogodio u rame, a sve se odvijalo pred prodavačima cvijeća uz sam Trg bana Josipa Jelačića.

I dok su ozlijeđenom građaninu odmah pritekli svi u pomoć, na mjesto je brzo pristigla i policija koja tek treba utvrditi očevidom je li bilo propusta prilikom postavljanja konstrukcije ili je u pitanju viša sila u potresom ranjenom gradu.

Kako doznajemo, ozlijeđeni gospodin je prebačen u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom jedne kosti što je okarakterizirano kao teška tjelesna ozljeda.

- Čim zapuše jači vjetar čuje se roštanje metala i lima. I redovito gledamo u vis hoće li nam nešto doletjeti na glavu. I onda maloprije, kad je jače zapuhalo, metal je o nešto počeo udarati i sve se samo sručilo na nekoliko metara od nas prodavača i na dio cvijeća. Starijeg gospodina je jedan od tih dijelova pogodio u rame. Govorio je uzrujano i konfuzno: 'Dobro je, dobro je, nije mi po glavi palo' - kaže za Jutarnji jedna prodavačica cvijeća.

image
Mjesto nesreće
SOS Zagreb/Facebook

Druga prodavačica kaže kako su nedavno sa te zgrade skidali neke odlomljene dijelove, ali ne zna jesu li radovi završeni.

Policija je odmah nakon zaprimljene dojave u 10:17 sati pristigla na mjesto događaja.

Fotografije je Jutarnjem listu ustupila Udruga SOS Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:44