PRETRES STANA

Kod muškarca u Novom Zagrebu pronađena automatska puška, gomila streljiva i šest stabljika marihuane

Ujedno je u stanu pronađena jedna automatska puška s dva pripadajuća spremnika unutar kojih se u nalazilo po 30 komada streljiva

Policijsko vozilo, ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Provodeći kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim muškarcem zbog sumnje u preprodaju marihuane, policijski službenici PU zagrebačke kod osumnjičenika su osim droge pronašli i oružje, automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika sa streljivom.

"Sumnja se da je 48-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom periodu, u stanu u Novom Zagrebu sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao te je tako pripremljenu preprodavao", navodi policija.

U jučerašnjoj pretrazi njegova stana u Novom Zagrebu, istražitelji su pronašli šest zasađenih stabljika marihuane visine od 80 do 160 cm i ukupno 151 gram marihuane pakirane u šest plastičnih paketića.

"Ujedno je u stanu pronađena jedna automatska puška s dva pripadajuća spremnika unutar kojih se u nalazilo po 30 komada streljiva te još 465 komada puščanog streljiva. Policijski službenici će protiv osumnjičenog 48-godišnjaka redovnim putem podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok je osumnjičeni predan u Zatvor u Zagrebu, temeljen naredbe Županijskog suda u Velikoj Gorici, radi izvršavanja kazne zatvora", izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:50