SLUČAJ IZ GOSPIĆA

Kirurg optužen za dilanje speeda već je više od godinu dana na bolovanju: 'Ne znamo što mu je'

Optuženik za prodaju amfetamina ne dolazi na posao, a gospićka bolnica raspisala je natječaj novog kirurga

Ugledni zagrebački kirurg s privremenom gospićkom adresom dr. Gordan Nola (56) kriv je jer je dilao 133,5 grama opojne droge amfetamin koja je u javnosti poznatija po imenu speed , smatra tako Općinsko državno odvjetništvo koje je protiv njega zbog toga podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Gospiću, potvrđeno nam je u ODO-u Gospić.

Optužnica je postala pravomoćna i čeka se zakazivanje termina za početak suđenja na kojem će se poznati liječnik, 13 mjeseci od uhićenja, morati obraniti od optužbi za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Lička policija pratila je dr. Nolu pet mjeseci i jednako toliko prikupljala dokaze na kojima je temeljila optužbe.

U obradi su tada imali još četiri osobe, ali su dvije puštene zbog nedostatka dokaza, a potom su odbačene još dvije prijave, protiv 37-godišnje poduzetnice Blaženke Jurčić Vivian i 30-godišnjeg ugostitelja Željka Popovića, pa će tako pred lice pravde samo dr. Nola, prvoosumnjičenik u tom slučaju.

Jurčić Vivian i Popovića ionako se teretilo da su samo poticali dr. Nolu na nabavu droge, a on da je na zagrebačkom području nabavio speed.

Drogu su mu policajci pronašli u crnom Mercedesu koji je vozio i u kući u Smiljanu nedaleko od Gospića koju je koristio kao podstanar. Pretragom prostorija Blaženke Jurčić Vivian pronađene su manje količine marihuane. Vrijednost zapljene policija je procijenila na oko 20.000 kuna.

Kuća u zabačenom dijelu Smiljana u kojoj je dr. Nola živio dok je radio u Gospiću

Zanimljivo je da je od početka afere s drogom, dakle više od godinu dana, poznati liječnik na bolovanju, a dijagnoza je nepoznata. Potvrdila nam je to ravnateljica Opće bolnice Gospić, dr. Sandra Čubelić.

- Da, odmah kad se to dogodilo on je otišao na bolovanje, ne znam tko ga tako dugo drži - rekla nam je nezadovoljna ravnateljica.

Na pitanje zna li kakva mu je dijagnoza i zašto nije sposoban za rad rekla je da ne zna.

Inače, gospićka bolnica raspisala je natječaj za prijem u službu kirurga. Kako im je dr. Nola na dugotrajnom bolovanju, a drugi kolega otišao je u KBC Rijeka, u Gospiću su ostala samo tri kirurga. Premalo, s obzirom na vrijeme godišnjih odmora. I Nola je u ljeto 2012. bio jedan od heroja koji su pomogli u zbrinjavanju ozlijeđenih Čeha teško stradalih u slupanom autobusu na autocesti.

Gordan Nola dolazi iz ugledne liječničke obitelji, otac Petar bio je jedan od najcjenjenijih zagrebačkih kirurga, bio je voditelj onkološke kirurgije u Klinici za tumore, a danas radi u poliklinici kod drugog sina Nenada i snahe Ivane. Nenad je također vrhunski kirurg. I on je radio u Klinici za tumore.

Jedini komentar na ovo što mu se dogodilo dr. Nola dao je Jutarnjem listu.

- Odvjetnici su mi savjetovali da se ne pojavljujem u medijima. Pričekajmo da se sve razriješi pa ćemo tada moći razgovarati - rekao je Gordan Nola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:26