INCIDENT U SOLINU

Kazneno prijavljen muškarac zbog kojeg je 15-mjesečna djevojčica zadobila opekotine po licu i šaci desne ruke

Liječnici s dječje Jedinice intenzivnog liječenja kažu da je curica izvan životne opasnosti i vjeruju u pozitivan ishod liječenja

Mjesto u Solinu na kojem je stradala djevojčica

 Ante Cizmic/CROPIX

Splitska policija podnijela je u ponedjeljak kaznenu prijavu protiv muškarca (37), koji je u nedjelju u Solinu bacivši zapaljivu tekućinu u boci teško ozlijedio 15-mjesečnu djevojčicu, zbog dovođenja u opasnost života i imovine, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.

Iz policije su izvijestili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem protiv kojega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koje, s obzirom na činjenicu da je dijete zadobilo teške tjelesne ozlijede, ima obilježje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti", rekla je glasnogovornica policije Željka Radošević.

Nesretna djevojčica nastradala je u naselju Blace u Solinu na rođendanskoj proslavi. Tad je 37-godišnjak pokušao upaliti vatru zapaljivom tekućinom u boci, no ona je planula, pa je muškarac u panici odbacio bocu, a djevojčicu je zahvatila vatra nanijevši joj opekline po licu i šaci desne ruke.

Hitno je prevezena u bolnicu i smještena na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja. Liječnici kažu da je izvan životne opasnosti i vjeruju u pozitivan ishod liječenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:06